Επιστροφή 1249 ευρώ για ελαττωματικό κλιματιστικό

klimatistiko kepkaΚαταναλώτρια, στις 26 Αυγούστου 2022, αγόρασε κλιματιστικό inverter πολύ γνωστής εταιρίας, από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, στη Θεσσαλονίκη. Το κλιματιστικό εγκαταστάθηκε, από τεχνικό, που σύστησε στην καταναλώτρια το κατάστημα αγοράς.

Το κλιματιστικό λειτουργούσε καλά, ως ψυκτικό μηχάνημα. Όταν, όμως έπεσε η θερμοκρασία, γιατί μπήκε ο χειμώνας, το κλιματιστικό δε λειτουργούσε, ως θερμαντική μονάδα.

Η καταναλώτρια επικοινώνησε με τον τεχνικό, που είχε εγκαταστήσει το κλιματιστικό, ο οποίος έκανε κάποια διαγνωστικά τεστ, στη μονάδα κλιματισμού και ενημέρωσε την καταναλώτρια ότι υπήρχε πρόβλημα στο μηχάνημα και έπρεπε να ειδοποιηθεί η αντιπροσωπεία της κατασκευάστριας εταιρίας, στην Ελλάδα.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε την καταναλώτρια ότι θα έστελνε δικό της τεχνικό να ελέγξει το κλιματιστικό, αλλά εάν ο τεχνικός αποφαινόταν ότι το πρόβλημα οφείλονταν, στην εγκατάσταση, η καταναλώτρια θα έπρεπε να πληρώσει και την επισκευή του κλιματιστικού και την επίσκεψη του τεχνικού.

Η καταναλώτρια επικοινώνησε και με το κατάστημα πώλησης, οι οποίοι την παρέπεμψαν, στην αντιπροσωπεία. Η αντιπροσωπεία έστειλε τεχνικό, ο οποίος έδωσε εντολή να ελεγχθεί η ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού, από ηλεκτρολόγο και αφού αποκατασταθεί τυχόν βλάβη να κληθεί ξανά ο ίδιος να ελέγξει τη μονάδα κλιματισμού.

Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία μηνών, η καταναλώτρια, στις 20 Ιανουαρίου 2023, ζήτησε τη βοήθεια του ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, του οποίου έγινε μέλος.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2023, ο ηλεκτρολόγος που κάλεσε η καταναλώτρια, έλεγξε την ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού και δεν εντόπισε κάποιο πρόβλημα.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ., στις 8 Φεβρουαρίου 2023, επικοινώνησε με το κατάστημα αγοράς του κλιματιστικού, τους οποίους ενημέρωσε, για την ευθύνη και τις υποχρεώσεις τους, που πηγάζουν από την εγγύηση, για ελαττωματικά προϊόντα.

Την ίδια ημέρα, το κατάστημα μας απάντησε ότι θα κάνει ό,τι «είναι ανθρωπίνως δυνατό να λυθεί το αρχικό πρόβλημα όσο το δυνατόν συντομότερα». Επίσης, στις 8 Φεβρουαρίου 2023, τεχνικός της αντιπροσωπείας επισκέφτηκε την καταναλώτρια, για επιπλέον ελέγχους.

Την επόμενη ημέρα, στις 9 Φεβρουαρίου 2023, το κατάστημα αγοράς ενημέρωσε την καταναλώτρια ότι επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία και τους τεχνικούς της και ότι ο τεχνικός, που την επισκέφτηκε την προηγούμενη ημέρα, διαπίστωσε πρόβλημα, στην εγκατάσταση του κλιματιστικού, το οποίο, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, ενεργοποίησε το μηχανισμό προστασίας του και διέκοψε τη λειτουργία του, γιατί τα καλώδια του κλιματιστικού πιθανόν να είχαν υπερθερμανθεί και βραχυκυκλώσει.

Την ίδια ημέρα, το κατάστημα αγοράς έστειλε δικό του τεχνικό να ελέγξει το πρόβλημα, ο οποίος ζήτησε από την καταναλώτρια να φέρει έναν ηλεκτρολόγο, για να τον βοηθήσει. Ο τεχνικός «διαπίστωσε» ότι το πρόβλημα οφείλονταν σε βλάβη του δικτύου διανομής και δήλωσε τη βλάβη στο χειριστή του δικτύου. Όμως, όταν ήρθε το συνεργείο να διορθώσει τη βλάβη, δε βρέθηκε καμιά βλάβη.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ., αφού ενημερώθηκε, για όλες αυτές τις αντικρουόμενες εξηγήσεις, για την αιτία του προβλήματος, αξιολόγησε τις απαντήσεις και τις εξηγήσεις τόσο της αντιπροσωπείας όσο και του καταστήματος αγοράς του κλιματιστικού καθώς και τεχνικών και ηλεκτρολόγων, στις 15 Φεβρουαρίου ν2023, απαίτησε από το κατάστημα αγοράς την επίλυση του προβλήματος της καταναλώτριας, γιατί η εγκατάσταση είχε γίνει από τεχνικό, που είχε συστήσει το ίδιο το κατάστημα αγοράς και γιατί, εάν υπήρχε βραχυκύκλωμα, θα «έπεφτε» ο γενικός, ή η ασφάλεια της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, στο χώρο όπου ήταν εγκαταστημένο το κλιματιστικό.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2023, το κατάστημα αγοράς μας ενημέρωσε ότι θα έπαιρνε πίσω το κλιματιστικό, η απεγκατάσταση του οποίου θα γινόταν δωρεάν και θα επέστρεφε τα χρήματα, στην καταναλώτρια.

Στις 9 Μαρτίου 2023, ο λογαριασμός της καταναλώτριας πιστώθηκε με 1249 ευρώ. Η ταλαιπωρία της καταναλώτριας έληξε και η καταναλώτρια δικαιώθηκε χάρη στην παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Ας γίνουμε όλοι μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, για να δυναμώσουμε την φωνή μας, να διεκδικούμε το δίκιο μας και να προστατευόμαστε από παραβίαση των δικαιωμάτων μας και από αθέμιτες πρακτικές της αγοράς.

 

 


 Δείτε επίσης