Καταναλωτικά Βήματα 11-12/2013
Φίλες, Φίλοι,
Η οικονομική κρίση έκανε πολλούς από εμάς να αλλάξουμε συμπεριφορά, ως καταναλωτές, για πολλά ζητήματα. Επιδιορθώνουμε, στη μοδίστρα, ή στον τσαγκάρη, ρούχα και παπούτσια, που, πριν λίγο, καιρό πετούσαμε, πολύ εύκολα, στα σκουπίδια. Πολλοί καταναλωτές, ντρεπόμαστε να δουν οι γείτονές μας, ή οι συγγενείς μας, ή οι φίλοι μας ότι διορθώνουμε παλιά μας ρούχα, ή παπούτσια.
Και, όμως, δεν πρέπει να ντρεπόμαστε, αλλά να είμαστε υπερήφανοι και να το διαλαλούμε, όταν επιδιορθώνουμε και ξαναχρησιμοποιούμε ένα αντικείμενο, που αντί να το πετάξουμε το διορθώνουμε, παρατείνοντας, έτσι, τη διάρκεια της ζωής του. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την πραγματική αξία και διάσταση τέτοιων επιλογών μας, που ξεπερνούν τα όρια των προσωπικών μας οικονομικών και επηρεάζουν το περιβάλλον, τις πρώτες ύλες, την ενέργεια, τον πλανήτη ολόκληρο.
Καταναλωτικά Βήματα 9-10/2013
Καταναλωτικά Βήματα 5-6/2013
Φίλες, Φίλοι,
Διανύουμε το τέταρτο έτος της πολύπλευρης κρίσης, που οδήγησε την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, σε επαναπροσδιορισμό των καταναλωτικών προτύπων τους. Διαπιστώνουμε, ως ΚΕΠΚΑ, ένα έλλειμμα, οδηγιών και πληροφοριών, που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα καταναλωτικά μας πρότυπα, προς όφελος της οικονομίας (ατομικής και εθνικής), της εξοικονόμησης ενέργειας, της μείωσης χρήσης πρώτων υλών και γενικά της προστασίας του περιβάλλοντος, ως ελάχιστη υποχρέωσή μας, στις επόμενες γενιές.
Καταναλωτικά Βήματα 7-8/2013
Φίλες, Φίλοι,
Νικήσαμε!!! Ο Φ.Π.Α., στην εστίαση, μειώθηκε 10 ολόκληρες μονάδες, από 23%, σε 13%. Έχει περάσει ένας μήνας, από τη μείωση του Φ.Π.Α. και ο καταναλωτής, ψάχνοντας τα αποτελέσματα, διαπιστώνει ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει, στο Λαϊκό Λαχείο, παρά να βρει κατάστημα, που μείωσε, έστω και ανεπαίσθητα, τις τιμές.
Καταναλωτικά Βήματα 3-4/2013
Φίλες, Φίλοι,
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που ανακοινώθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου 2012, το 2008, 81 εκατομμύρια πολίτες, στην Ευρώπη, ζούσαν, κάτω από τα όρια της φτώχειας. Το 2011, ο αριθμός αυξήθηκε, κατά 40 περίπου εκατομμύρια και εκτινάχτηκε, στα 120 εκατομμύρια. Το 2012, εκτιμάται ότι υπήρξε παρόμοια αύξηση, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει, συνήθως, τα στοιχεία της φτώχειας, με καθυστέρηση πολλών μηνών. Στη χώρα μας, οι φτωχοί ανέρχονται, στο 30% του πληθυσμού.