Στα μη μέλη

Στα μη μέλη:

Όλοι οι καταναλωτές, έστω και αν δεν είναι μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. επωφελούνται, από τη λειτουργία του ΚΕ.Π.ΚΑ. Συγκεκριμένα:

  • Ενημερώνονται, για τα δικαιώματά τους, και προειδοποιούνται για προβλήματα της αγοράς, από τα δελτία τύπου του ΚΕ.Π.ΚΑ., τα οποία δημοσιεύονται, στον Τύπο, στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.ΚΑ., και στους λογαριασμούς του ΚΕ.Π.ΚΑ. στα κοινωνικά δίκτυα.
  • Μπορούν να συμμετάσχουν, σε εκδηλώσεις, ημερίδες, συζητήσεις, για να ενημερωθούν για πολλά σημαντικά θέματα.
  • Προστατεύονται, από τη νομοθεσία, που είτε συμπληρώνεται, είτε δημιουργείται, για τους καταναλωτές, έπειτα από αιτήματα και παρεμβάσεις του ΚΕ.Π.ΚΑ. ή διαβουλεύσεις, στις οποίες το ΚΕ.Π.ΚΑ. συμμετέχει. 
  • Ενημερώνονται, από τις έρευνες και τις ενημερωτικές εκστρατείες του ΚΕ.Π.ΚΑ., ώστε να γνωρίζουν καλύτερα τη λειτουργία της αγοράς. 
  • Επωφελούνται, από τη διόρθωση εμπορικών πρακτικών, στην οποία προβαίνουν επιχειρήσεις, έπειτα από πίεση του ΚΕ.Π.ΚΑ.
  • Έχουν πρόσβαση, στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας του ΚΕ.Π.ΚΑ. (www.kepka.org) και ενημερώνονται για πολλά θέματα που τους αφορούν.
  • Λαμβάνουν «γενικές» συμβουλές, από το τμήμα καταγγελιών, όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. 

Τα μη μέλη λαμβάνουν όλα τα παραπάνω οφέλη

χάρη στην ενεργή συμμετοχή

και τις συνδρομές των μελών του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ., ΔΕΝ είναι δημόσια υπηρεσία, δε λαμβάνει κρατική επιχορήγηση, ούτε ένα ευρώ και στηρίζει τη λειτουργία του, στις συνδρομές των μελών του. Στην προσπάθειά μας, να ανταποκριθούμε σε ερωτήματα και παράπονα μη μελών, το ΚΕ.Π.ΚΑ., υπερβαίνει εαυτόν, γεγονός που δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση των μελών μας και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας μας.

Για τους λόγους αυτούς, η εξυπηρέτηση των μελών έχει προτεραιότητα. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. δε δεσμεύεται να απαντά, οπωσδήποτε, στα τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά αιτήματα των μη μελών. Κάνουμε περισσότερα, από ό,τι είναι δυνατόν, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η δυνατότητα, που μας δίνουν τα μέλη μας, δεν επαρκεί, για την εξυπηρέτηση εκατομμυρίων καταναλωτών, στην Ελλάδα.

Κάθε Καταναλωτής μπορεί να γίνει, άμεσα, μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ. Για να γίνετε μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ. Πατήστε εδώ.