Καταναλωτικά Βήματα 12/2000200006vimata.jpgΚρατάτε τις αποστάσεις


Με τη σημερινή αλληλογραφία πήρατε ένα φάκελο ο οποίος σας πληροφορούσε ότι η τύχη σας χαμογέλασε και κληρωθήκατε εσείς ως ο υπερτυχερός από όλη την Ελλάδα που κέρδισε ένα αυτοκίνητο BMW. Το μόνο το οποίο έχετε να κάνετε είναι απλά και μόνο να συμπληρώσετε το έντυπο το οποίο έχει τους κωδικούς που σας ανήκουν και να τους στείλετε στην εταιρία με το κουπόνι παραγγελίας που περιέχει συμπληρωμένο και να περιμένετε να έρθει το αυτοκίνητο.

Θα χρειαστεί βέβαια να περιμένετε για αρκετό χρόνο. Γιατί αυτοί που πήραν τη διεύθυνσή σας θέλουν να πάρουν και τα λεφτά σας και όλη αυτή η ιστορία περί δώρων, υπερτυχερών ή απλώς τυχερών είναι απλά και μόνο μία διαφημιστική απάτη που μοναδικό στόχο έχει αφελείς καταναλωτές που είναι δυνατόν να πιστεύσουν ότι κάποιος μπορεί να τους χαρίσει ένα αυτοκίνητο κάνοντας αγορές 2.000 δρχ.. Μην αμφιβάλετε βέβαια ότι υπάρχουν αφελείς καταναλωτές γιατί αν δεν υπήρχαν τότε δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης και αυτές οι εταιρίες τις οποίες προφανώς συντηρεί κάποιο καταναλωτικό κοινό.

Αν παρά ταύτα είστε καταναλωτές του "καναπέ" και αγοράζετε "εικόνες" που βλέπετε σε έντυπα ή στη τηλεόραση και δεν έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε άμεσα αυτό που αγοράζετε, πριν το αγοράσετε, τουλάχιστον κρατάτε τις αποστάσεις σε αυτές τις πωλήσεις από απόσταση.

Ενημερωθείτε για τα δικαιώματά σας... Επιστρέψτε τα προϊόντα που δεν ικανοποιούν τις ανάγκες σας... Είναι αδιανόητο στον 21ο αιώνα κάποιοι να ζουν σε βάρος αφελών καταναλωτών.
Ο πρόεδρος
Γιώργος Μαγουλάς