Καταναλωτικά Βήματα 11-12/2007

200711-12vimata.jpgΦίλες, Φίλοι,

Το πρώτο τρίμηνο του 2008, θα αναδείξουμε το νέο Δ.Σ. και την ελεγκτική επιτροπή του ΚΕ.Π.ΚΑ., για την επόμενη τριετία. Αυτές οι εκλογές εμπεριέχουν ένα νέο στοιχείο, που διευρύνει τη συμμετοχή δίνοντας την "ουσιαστική" δυνατότητα, για πρώτη φορά, να συμμετάσχουν, στην εκλογική διαδικασία, όλα τα μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., όπου και αν κατοικούν. Αυτή η πρωτοπόρα δημοκρατική κατάκτηση, για το Καταναλωτικό Κίνημα , κατοχυρώθηκε, με το νέο μας καταστατικό. Έτσι, κάθε μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ., από την Κρήτη έως την Αλεξανδρούπολη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα, με απλή και διάφανη διαδικασία, που αξιοποιεί το περιοδικό του ΚΕ.Π.ΚΑ. "Καταναλωτικά Βήματα" και το Ταχυδρομείο, ασκεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Εκτός, λοιπόν, από τη δυνατότητα, που δίνουμε, σε όλους τους Έλληνες Καταναλωτές, αλλά ιδιαίτερα στα μέλη μας, να κρίνουν τον Ετήσιο Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό, που δημοσιεύουμε, στην Ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.ΚΑ., η επιστολική ψηφοφορία καταδεικνύει τη δημοκρατική ευαισθησία, τη διαφάνεια και την αξιοπιστία, που χαρακτηρίζει και διαπερνά όλες τις δράσεις του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Όμως, ως πρόεδρος τoυ Δ.Σ. του ΚΕ.Π.ΚΑ. θα εκφράσω μια αγωνία και ένα παράπονο. Όλοι, Καταναλωτές, Κυβέρνηση, Κόμματα, μηχανισμοί ελέγχου, φορείς παραγωγών και εμπόρων, Διεθνής των Καταναλωτών, Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πολλοί άλλοι, αναγνωρίζουν την αποτελεσματική, την αξιόπιστη δράση του ΚΕ.Π.ΚΑ. Όλοι οι Πολίτες - Καταναλωτές, γνωρίζουμε πως, αν θέλουμε να ακούγεται η φωνή μας, αν θέλουμε να προστατεύονται τα δικαιώματά μας και να αλλάξει η λειτουργία της αγοράς, προς όφελός μας, πρέπει να γίνουμε περισσότεροι. Θα μπορούσαμε να κάνουμε "θαύματα", αν τα 6200 μέλη, που έχει το ΚΕ.Π.ΚΑ., σε όλη την Ελλάδα, γίνονταν 62.000 ή και 620.000. Τότε ποια επιχείρηση θα τολμούσε να αισχροκερδεί, ποια επιχείρηση θα έβαζε, σε κίνδυνο την υγεία μας, ποιος θα τολμούσε να αμφισβητήσει τα δικαιώματά μας, ποιος μηχανισμός ελέγχου θα "κοιμόταν", ποια πολιτική ή άλλη εξουσία θα αποφάσιζε, για μας, χωρίς εμάς; Θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε, από την καθημερινή αγωνία, για το αύριο, αν θα συνεχίσουμε τη λειτουργία μας ή θα κλείσουμε τα γραφεία, αν όλα τα 6.200 μέλη φιλοτιμούνταν να ανανεώνουν τη συνδρομή τους. Δυστυχώς, οι περισσότεροι, αφού εξυπηρετηθούν, από το ΚΕ.Π.ΚΑ., την επόμενη χρονιά το ξεχνούν, γιατί "τσιγκουνεύονται" τα 25€.

Τι μπορεί να γίνει;

Εσύ το μέλος, πέρα από την υποχρέωσή σου να καταβάλεις, έγκαιρα, τη συνδρομή σου, παρότρυνε και το φίλο, τον συνάδελφο, στη δουλειά, το γείτονα, το συγγενή να "μπει", στην οικογένεια του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Πολίτη Καταναλωτή σήκω από τον καναπέ σου, γράψου μέλος στο ΚΕ.Π.ΚΑ. τώρα!!! Υπάρχουν πολλοί και εύκολοι τρόποι να γίνεις μέλος. Επικοινώνησε με τα γραφεία του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Ο Πρόεδρος
και Συντονιστής του Ε.Σ.Κ.

Νικόλαος Τσεμπερλίδης