Γιατί υπάρχουν λιγότερα προϊόντα κλάσης "Α";

Belt fb postΑπό το Μάρτιο του 2021, στην ενεργειακή ετικέτα των πλυντηρίων ρούχων, των πλυντηρίων πιάτων, των ψυγείων, των τηλεοράσεων και των πηγών φωτισμού παρουσιάζεται μια κλίμακα ενεργειακής απόδοσης, που κυμαίνεται από Α έως G (με το Α να συμβολίζει τη μεγαλύτερη απόδοση). Για μερικές συσκευές, οι κλάσεις Α+ εξακολουθούν να απεικονίζονται στην ετικέτα, αλλά θα αφαιρεθούν, σύντομα, για να υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια.

Γιατί υπάρχουν λιγότερα προϊόντα κλάσης "Α";

Είναι πολύ πιθανό να μη βρείτε ακόμα στην αγορά μοντέλα κλάσης Α για κάποια από τα παραπάνω τα προϊόντα, καθώς τα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης και επιδόσεων για αυτή την κλάση είναι πολύ υψηλά. Σκοπός είναι να λειτουργήσει, αυτό ως προτροπή, προς τους κατασκευαστές, ώστε να βελτιώσουν την τεχνολογία και να την κάνουν πιο αποδοτική. Μάλιστα, οι περισσότερες συσκευές που κυκλοφορούν επί του παρόντος, στην αγορά, εμπίπτουν στις χαμηλότερες κλάσεις της ετικέτας, καθώς ακόμα πιο αποδοτικές τεχνολογίες πρόκειται να αναπτυχθούν.

Έχουμε ετοιμάσει ειδική έκδοση με όλες τις ερωτήσεις και απαντήσεις που έχουν προκύψει με τη νέα ευρωπαϊκή ετικέτα της Ε.Ε. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.