Επιστροφή 108,21 ευρώ, από πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών

kepka tilefoniko kentroΚαταναλώτρια χρησιμοποιούσε υπηρεσίες γνωστού τηλεπικοινωνιακού παρόχου, για σταθερό τηλέφωνο και ίντερνετ, σε διαμέρισμα, που νοίκιαζε. Η καταναλώτρια, αποφάσισε να διακόψει τη μίσθωση και να αποχωρήσει, από το διαμέρισμα στις 15 Ιουνίου 2021. Ταυτόχρονα, αποφάσισε να διακόψει τη σύμβαση με τον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Προσκόμισε, στο κατάστημα της εταιρίας, όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν, χωρίς, όμως, να υπάρξει καμία ανταπόκριση, από την πλευρά της εταιρίας.
Για λόγους υγείας, η καταναλώτρια μπορούσε να συνεχίσει τις προσπάθειες επικοινωνίας, με τον πάροχο, οπότε, με τις κατάλληλες εξουσιοδοτήσεις, ανέλαβε ο πατέρας της, την διαχείριση της υπόθεσης.

Η εταιρία αρνούνταν να εξυπηρετήσει τον πατέρα, παρά τις εξουσιοδοτήσεις και την βεβαίωση γιατρού, για την κατάσταση της υγείας της και την ανικανότητα να λειτουργήσει, ικανοποιητικά, σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας και να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις της.

Το συμβόλαιό της ήταν αορίστου χρόνου, επομένως δεν υπήρξε οφειλή, που προκύπτει ρήτρα πρόωρης διακοπής, οπότε η καταναλώτρια πλήρωσε τις οφειλές της μέχρι και την ημέρα της αποχώρησής της, από το διαμέρισμα, που νοίκιαζε. Η εταιρία συνέχισε να εκδίδει λογαριασμούς, με χρεώσεις για υπηρεσίες, που η καταναλώτρια δεν λάμβανε, αφού δεν κατοικούσε, πλέον, στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Η εταιρία ζητούσε να πληρωθεί το ποσό των 108,21 ευρώ, για υπηρεσίες που παρείχε, σε ένα ακατοίκητο διαμέρισμα, από τις 15 Ιουνίου 2021, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2021, που πραγματοποιήθηκε, επιτέλους, η οριστική διακοπή των υπηρεσιών.

Ο πατέρας της καταναλώτριας, έχοντας γίνει «μπαλάκι» των υπαλλήλων, λαμβάνοντας αρνητικές απαντήσεις και μεταφερόμενος από υπηρεσία, σε υπηρεσία, αναγκάστηκε να ψάξει βοήθεια, για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Δηλαδή, για την αμφισβήτηση των χρεώσεων, για υπηρεσίες που δεν έλαβε η κόρη του στους λογαριασμούς της εταιρίας.

Ο καταναλωτής, στις 21 Απριλίου 2022, αποφάσισε να προσφύγει στο ΚΕ.Π.ΚΑ. Κατόπιν μελέτης όλων των απαραίτητων στοιχείων, που προσκόμισε ο καταναλωτής, το ΚΕ.Π.ΚΑ., στις 10 Μαϊου 2022, απέστειλε την καταγγελία, στον πάροχο τηλεπικοινωνίας, με σκοπό την επίλυση της υπόθεσης.

Στις 25 Μαϊου 2022, το ΚΕ.Π.ΚΑ., έλαβε απαντητική επιστολή, από τον πάροχο τηλεπικοινωνιών, που αναφέρει: «…η εταιρία μας προέβη σε μηδενισμό της οφειλής, ποσού ύψους 108.21 ευρώ (ΦΠΑ) και δεν υφίσταται ουδεμία οικονομική εκκρεμότητα έναντι ημών για την εν λόγω σύνδεση.»

Ο καταναλωτής μας ευχαρίστησε, για την άμεση παρέμβαση και για την επίλυση της υπόθεσής του, ενώ η εταιρία τον «ταλαιπωρούσε», σχεδόν ένα χρόνο.

Ας γίνουμε μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να το ενδυναμώσουμε, ώστε να συνεχίσει να είναι, στο πλευρό των καταναλωτών, που έχουν ανάγκη βοήθειας, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

 

 


 Δείτε επίσης