Επιστροφή 341,78 ευρώ από λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας

kepka ilektriki energeia lampaΚαταναλώτρια έλαβε υπέρογκο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, τον Ιούλιο του 2021. Ο λογαριασμός αφορούσε κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και ανερχόταν, στο ποσό των 633,01 ευρώ. Η καταναλώτρια προσπάθησε να επικοινωνήσει, με την εταιρία , για να της εξηγήσουν, γιατί χρεώθηκε με 633,01 ευρώ. Οι εξηγήσεις, που λάμβανε, ήταν του τύπου: «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Κάθε τηλεφωνητής της έδινε και άλλη εξήγηση.

Στα τέλη Ιουλίου 2021, η καταναλώτρια ζήτησε τη βοήθεια του ΚΕ.Π.ΚΑ., του οποίου είναι μέλος. Το ΚΕ.Π.ΚΑ., αμέσως, έστειλε το ερώτημα, στον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος, με τον οποίο είχε συμβόλαιο η καταναλώτρια.

Προσπαθώντας να καταλάβει τι είχε συμβεί και εκτινάχτηκε ο λογαριασμός της, στα ύψη, η καταναλώτρια δεν πλήρωσε τον υπέρογκο λογαριασμό, επειδή ο πάροχός της καθυστερούσε να της δώσει εξηγήσεις, για το πρόβλημα. Έτσι, ξαφνικά, στον επόμενο λογαριασμό, εμφανίστηκε ένα ποσό 110 ευρώ, ως εγγύηση και εξαφανίστηκε η έκπτωση του 45%, επί του ποσού, που αντιστοιχούσε στην κατανάλωση ενέργειας, γιατί δεν είχε πληρώσει έγκαιρα το λογαριασμό της. Είχαν, δηλαδή, ενεργοποιηθεί οι ρήτρες του συμβολαίου, που προέβλεπαν ποινές, σε περίπτωση μη έγκαιρης αποπληρωμής.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. διαμαρτυρήθηκε, έντονα, στον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος της καταναλώτριας, καταδεικνύοντας ότι η καταναλώτρια δεν ευθυνόταν, για τη μη έγκαιρη πληρωμή του λογαριασμού της. Η ευθύνη ήταν αποκλειστικά της εταιρίας του παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος, που καθυστερούσε, χωρίς λόγο, να την ενημερώσει, για τις αιτίες του προβλήματος. Ζητήσαμε, λοιπόν, να γίνουν όλες οι εκπτώσεις συνέπειας και να επιστραφεί το ποσό της εγγύησης, γιατί το πρόγραμμα, που είχε υπογράψει η καταναλώτρια, δεν περιείχε εγγύηση, εφόσον η καταναλώτρια ήταν συνεπής, στις πληρωμές των λογαριασμών της.

Τελικά, μετά από πολλές επιστολές και πιέσεις του ΚΕ.Π.ΚΑ., προς τον πάροχο της ηλεκτρικής ενέργειας, το Φεβρουάριο του 2021, επεστράφησαν, στην καταναλώτρια, 341,78 ευρώ.

Το μέλος μας ευχαρίστησε, για τις συμβουλές, την καθοδήγηση καθώς και την άμεση παρέμβασή μας, η οποία βοήθησε την επίλυση του προβλήματος, που αντιμετώπιζε.

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην εκπροσώπηση, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Ας γίνουμε όλοι μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να δυναμώσει η φωνή μας.

 

 


 Δείτε επίσης