Κούρεμα 2.351,98 ευρώ από πιστωτική κάρτα

kepka pistotiki karta1Καταναλωτής χρωστούσε 2.000 ευρώ, σε πιστωτική κάρτα, την οποία πλήρωνε, κανονικά, μέχρι το 2014. Το 2014, λόγω πολύ σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων υγείας, ο καταναλωτής σταμάτησε να πληρώνει τις δόσεις της κάρτας. Το 2017 απεβίωσε και το χρέος «κληρονομήθηκε», από τη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια.

Το 2019, ένα δικηγορικό γραφείο επικοινώνησε, με τη σύζυγο και την ενημέρωσε, για την οφειλή, αλλά η επικοινωνία δε συνεχίστηκε.

Το Φεβρουάριο, του 2021, δικηγορικό γραφείο, που εκπροσωπούσε την τράπεζα, που είχε εκδώσει την πιστωτική κάρτα, άρχισε να επικοινωνεί, με την καταναλώτρια. Την ενημέρωσαν ότι η οφειλή, πλέον ανερχόταν σε 3.920 ευρώ. Ζήτησαν να τους αποστείλει πράξη πλησιέστερων συγγενών και ληξιαρχική πράξη θανάτου, ώστε να προχωρήσουν, σε πρόταση διακανονισμού της οφειλής.

Έτσι, στις αρχές Δεκεμβρίου της πρότειναν κούρεμα 70% του χρέους και πληρωμή του υπόλοιπου, με εφάπαξ καταβολή.

Η καταναλώτρια αποδέχτηκε το διακανονισμό, αλλά όταν προσπάθησε να πληρώσει το ποσό των 1.200 ευρώ, που ζητήθηκε εφάπαξ, η τράπεζα δεν της επέτρεψε την πληρωμή. Αμέσως μετά την απόρριψη της πληρωμής, η καταναλώτρια δέχτηκε τηλεφώνημα, από το ίδιο δικηγορικό γραφείο, που της πρότεινε, αυτή τη φορά, έκπτωση 50% και εξόφληση του υπόλοιπου, σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις.

Η καταναλώτρια απευθύνθηκε, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., του οποίου είναι μέλος, ζητώντας να υλοποιηθεί η προηγούμενη προσφορά. Το καλό σημείο αυτής της καταγγελίας ήταν ότι η καταναλώτρια είχε σημειώσει ονόματα, τηλέφωνα και ημερομηνίες επικοινωνιών του δικηγορικού γραφείου, μαζί της. Έτσι το ΚΕ.Π.ΚΑ., τεκμηρίωσε τη, χωρίς λόγο, αλλαγή του σχεδίου διακανονισμού και ζήτησε την υλοποίηση του πρώτου σχεδίου.

Το Φεβρουάριο του 2022, το δικηγορικό γραφείο πρότεινε, στην καταναλώτρια, κούρεμα 2.351,98 ευρώ και αποπληρωμή του υπόλοιπου, σε τρείς μηνιαίες δόσεις.
Με τη βοήθεια του ΚΕ.Π.ΚΑ., η καταναλώτρια απαλλάχτηκε, από το βραχνά της αποπληρωμής του χρέους της συζύγου της, με τρόπο, στον οποίο μπορούσε να ανταποκριθεί.

Ας γίνουμε μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να το ενδυναμώσουμε, ώστε να συνεχίσει να είναι, στο πλευρό των καταναλωτών, που έχουν ανάγκη βοήθειας, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

 

 


 Δείτε επίσης