Επιστροφή 4.027,63 ευρώ, από ακύρωση συμβολαίων με Κέντρο Αισθητικής Ιατρικής

kepka kentro aisthitikisΚαταναλώτρια, επηρεασμένη, από τηλεοπτική διαφήμιση, επισκέφθηκε Κέντρο Αισθητικής Ιατρικής, τον Απρίλιο του 2021. Ενώ, όμως, η διαφήμιση προωθούσε προγράμματα θεραπειών προσώπου και σώματος, στην τιμή των 100 ευρώ, για κάθε θεραπεία, στην καταναλώτρια, κατά την επίσκεψή της, στο Κέντρο, δεν προσφέρθηκαν αυτά τα προγράμματα. Αντίθετα, κάτω από ψυχολογική πίεση, που της ασκήθηκε, από τέσσερα άτομα, υπαλλήλους του Κέντρου (Ή κάνεις αυτές τις θεραπείες, ή δε μπορείς να κυκλοφορείς, στο δρόμο, χωρίς «μπούργκα»), υπέγραψε συμβόλαια, για θεραπείες αξίας 2.214 ευρώ.

Στις επόμενες τρεις επισκέψεις της, στο Κέντρο Αισθητικής Ιατρικής, για την πραγματοποίηση θεραπείας, υπέγραψε άλλα δύο συμβόλαια, αξίας 990 ευρώ και 1393 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, υπέγραψε συμβόλαια ύψους 4.597 ευρώ.

Συζητώντας με φίλους και συγγενείς, η καταναλώτρια αντιλήφθηκε ότι οι θεραπείες, που αγόρασε, ήταν πολύ ακριβές. Κάνοντας μια έρευνα αγοράς, διαπίστωσε πως γιατροί δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί χρέωναν, για τις ίδιες θεραπείες, τα μισά χρήματα. Η καταναλώτρια συνειδητοποίησε ότι οι εκπτώσεις, τις οποίες το Κέντρο Αισθητικής Ιατρικής ισχυριζόταν ότι της είχε χορηγήσει, ήταν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Ζήτησε, λοιπόν, την ακύρωση των τριών συμβολαίων, από το Κέντρο, σε τηλεφωνική επικοινωνία, μαζί τους.

Επειδή το Κέντρο δεν της απαντούσε, για μήνες, η καταναλώτρια προσέφυγε, το Δεκέμβριο του 2021, στο ΚΕ.Π.ΚΑ. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. επικοινώνησε με το Κέντρο Αισθητικής Ιατρικής, απέστειλε το αίτημα της καταναλώτριας και ζήτησε την επιστροφή του ποσού των 4.027,63. Το ποσό αυτό αντιστοιχούσε, στο αρχικό ποσό των τριών συμβολαίων, που είχε υπογράψει η καταναλώτρια, αφού είχαν αφαιρεθεί τα ποσά, που αντιστοιχούσαν, στις θεραπείες, που είχε κάνει, κατά τη διάρκεια των τριών επισκέψεών της, στο Κέντρο (4.597 ευρώ – 569,37 ευρώ = 4.27,63 ευρώ)
Τον Ιανουάριο του 2022, ο λογαριασμός της καταναλώτριας πιστώθηκε, με το ποσό 4.027,63 ευρώ.

Ας γίνουμε μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να το ενδυναμώσουμε, ώστε να συνεχίσει να είναι, στο πλευρό των καταναλωτών, που έχουν ανάγκη βοήθειας, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

 

 


 Δείτε επίσης