Επιστροφή 632,90 ευρώ από ελαττωματικό ηλεκτρικό πατίνι

kepka ilektriko patini1Καταναλωτής αγόρασε ηλεκτρικό πατίνι, αξίας 632,90 ευρώ, από μεγάλη ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Αμέσως μετά την παραλαβή, ο καταναλωτής χρησιμοποίησε το πατίνι, για μικρή απόσταση. Το πατίνι παρουσίασε κάποια μικροπροβλήματα, όμως, ο καταναλωτής δεν έδωσε σημασία.
Μετά από 3 ημέρες, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το πατίνι, ξανά, αλλά, στη φωτεινή οθόνη, παρουσιάστηκε η ένδειξη «fault». Ο καταναλωτής, δοκίμασε, ξανά, το πατίνι, έπειτα από 2 ημέρες, αλλά μόλις το άναβε, αυτό έσβηνε, από μόνο του. Έτσι, ο καταναλωτής ζήτησε την αναστροφή της πώλησης, δηλαδή ενημέρωσε, με ηλεκτρονικό μήνυμα, την πλατφόρμα ότι επέστρεψε το προϊόν και ήθελε να επιστραφούν τα χρήματα, που είχε πληρώσει.

Έλαβε, απάντηση ότι το πατίνι έπρεπε να ελεγχθεί, από ειδικό τεχνικό, σε εξουσιοδοτημένο service, για να διαπιστωθεί το ελάττωμα και εφόσον διαπιστωθεί ελάττωμα, αν αυτό οφείλεται, σε κατασκευαστικό λάθος, ή σε κακή μεταχείριση. Εφόσον η διαδικασία ολοκληρωνόταν και επιβεβαιώνονταν το κατασκευαστικό λάθος, η πλατφόρμα θα επέστρεφε τα χρήματα.

Ο καταναλωτής περίμενε, μάταια, μια απάντηση, για δύο μήνες. Στο διάστημα αυτό, προσπαθούσε να βρει μια λύση, επικοινωνώντας, τηλεφωνικά, με την πλατφόρμα. Αλλά, δυστυχώς, έπαιρνε αντιφατικές απαντήσεις. Πότε τον ενημέρωναν ότι η πλατφόρμα δεν αποδέχεται επιστροφή χρημάτων, για ελαττωματικά, πότε ότι δεν αποδέχονται την επιστροφή του προϊόντος, γιατί είχε βγει, από τη συσκευασία του και πότε ότι έπρεπε να απευθυνθεί, στο Υπουργείο Ανάπτυξης!

Ξαφνικά, εταιρία ταχυμεταφορών τον ειδοποίησε ότι ήθελε να του παραδώσει ένα ηλεκτρικό πατίνι. Ο καταναλωτής, μη γνωρίζοντας αν ήταν το παλιό διορθωμένο, ή ένα καινούργιο, αρνήθηκε την παραλαβή και ζήτησε επιστροφή στον αποστολέα.

Ως μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ., ο καταναλωτής ζήτησε τη βοήθεια μας, για να βρει μια λύση. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. διαβίβασε την καταγγελία, στην πλατφόρμα, ζητώντας εξηγήσεις. Την επόμενη ημέρα, ο καταναλωτής έλαβε το μήνυμα: «Αρχικά απολογούμαστε για την καθυστερημένη ανταπόκρισή μας στην επικοινωνία σας και για όποια επιπλέον προκληθείσα αναστάτωση. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως βρισκόμαστε σε συνεννόηση με το κατάστημα αλλά και τον εισαγωγέα του προϊόντος, προς αποκατάσταση του ζητήματος. Θα λάβετε νεότερη ενημέρωσή μας στις επόμενες ημέρες ενώ, δεν θα χρειαστεί κάποια επιπλέον ενέργεια από πλευρά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόηση αλλά και για την υπομονή σας. Παραμένουμε στην διάθεσή σας.»

Μετά από επτά ημέρες, ο καταναλωτής ενημερώθηκε ότι το ποσό των 632,90 ευρώ, είχε επιστραφεί, στο λογαριασμό του.

Ο καταναλωτής απέστειλε, στο ΚΕ.Π.ΚΑ. την παρακάτω επιστολή: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι για τη βοήθεια και το χρόνο σας. Ελπίζω μια μέρα να γνωρίσω από κοντά όλα τα μέλη της ομάδας σας. Πραγματικά μου κάνει εντύπωση η άμεση αλλαγή στάσης της πλατφόρμας. Εάν μια μέρα συναντηθούμε, θα ήθελα να ακούσω πώς το πετύχατε… Φυσικά θα παραμείνω μέλος, αξίζει τον κόπο να βοηθάς όπως μπορείς κάποιον που αδικείται.»

Ας γίνουμε μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να το ενδυναμώσουμε, ώστε να συνεχίσει να είναι, στο πλευρό των καταναλωτών, που έχουν ανάγκη βοήθειας, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

 

 

 


 Δείτε επίσης