Επιστροφή 699 ευρώ από ελαττωματική κουζινομηχανή

kepka kouzinomixaniΚαταναλωτής, στις 18 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποίησε την αγορά μιας κουζινομηχανής αξίας 700 ευρώ, από γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα, με ηλεκτρικές συσκευές, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η κουζινομηχανή δε λειτούργησε, καθόλου.

Από τις 19 Δεκεμβρίου 2021, ο καταναλωτής προσπαθούσε να ενημερώσει το κατάστημα, από το οποίο αγόρασε την συσκευή, για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Δυστυχώς, δε μπορούσε να επικοινωνήσει με κάποιο εκπρόσωπο του ηλεκτρονικού καταστήματος. Κατόπιν αρκετών προσπαθειών και αφού είχαν περάσει οι γιορτές, βρέθηκε, τελικά, ο εκπρόσωπος του καταστήματος. Όμως, η απάντησή του, στον καταναλωτή, ήταν πως αν υπάρχει οποιαδήποτε βλάβη στη συσκευή, υπεύθυνη ήταν η εταιρία που κατασκευάζει αυτές τις συσκευές και στην οποία έπρεπε να απευθυνθεί ο καταναλωτής, για να γίνει έλεγχος και επισκευή.
Ο καταναλωτής, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα της κατασκευάστριας εταιρίας, τον ενημέρωσε πως δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση της κουζινομηχανής, αλλά μόνο η επισκευή της, γιατί είχαν περάσει 15 ημέρες από την αγορά. Σύστησαν, στον καταναλωτή να επισκεφτεί το συνεργείο επισκευής. Ο καταναλωτής ακολούθησε τις οδηγίες και το συνεργείο υπέδειξε βλάβη στο μοτέρ, το οποίο θα αντικαθιστούσαν.

Ο καταναλωτής απευθύνθηκε, σε κάποιο Κέντρο Επίλυσης Διαφορών, μετά την παρέμβαση του οποίου, το ηλεκτρονικό κατάστημα ισχυρίστηκε και πάλι ότι δεν είναι αυτό υπεύθυνο, για το ελαττωματικό προϊόν, αλλά η κατασκευάστρια εταιρία. Και όταν ο καταναλωτής πρότεινε να επιστρέψει την ελαττωματική κουζινομηχανή και να αγοράσει άλλης εταιρίας, πληρώνοντας τη διαφορά, το ηλεκτρονικό κατάστημα του απάντησε ότι αφού η κουζινομηχανή, είχε ελεγχθεί, από το συνεργείο, δε μπορούσε να αντικατασταθεί.

Έτσι, το Φεβρουάριο του 2021, ο καταναλωτής ζήτησε τη βοήθεια του ΚΕ.Π.ΚΑ. Κατόπιν της μελέτης όλων των στοιχείων, που μας προσκόμισε ο καταναλωτής, ζητήσαμε, βάση νομοθεσίας, από το ηλεκτρονικό κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, από όπου πραγματοποίησε ο καταναλωτής την αγορά της κουζινομηχανής, την αντικατάσταση, ή την επιστροφή των χρημάτων. Η εταιρία, αρχικά, αρνήθηκε, υποστηρίζοντας πως οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να παρθεί, από την αντιπροσωπεία της κατασκευάστριας εταιρίας, από όπου προμηθεύονται τις συσκευές. Μας ενημέρωσαν πως επειδή ήταν εκθεσιακό κομμάτι δεν ήταν δυνατή η αντικατάσταση της συσκευής. Όμως, ο καταναλωτής δεν είχε ενημερωθεί, ποτέ, από το κατάστημα πως η συσκευή που αγόρασε ήταν εκθεσιακό κομμάτι. Επίσης, είχε πληρώσει ολόκληρο το ποσό, για την κουζινομηχανή. Αν ήταν εκθεσιακό κομμάτι, συνήθως, γίνεται κάποια έκπτωση.

Στις 26 Μαρτίου 2021, λοιπόν, ζητήσαμε την άμεση επιστροφή των χρημάτων, βάση της νομοθεσίας, για τα ελαττωματικά προϊόντα. Η εταιρία, κατόπιν συνεχών πιέσεων, από το ΚΕ.Π.ΚΑ., δέχτηκε να επιστρέψει τα 699 ευρώ, στον καταναλωτή.

Ο καταναλωτής μας ευχαρίστησε, για την άμεση παρέμβασή μας, Έπειτα απο ταλαιπωρία δύο μηνών, και από πολλές άκαρπες προσπάθειες και αρνητικές απαντήσεις από την εταιρία, η άμεση και αποφασιστική παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ. τον δικαίωσε.

Ας γίνουμε μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να το ενδυναμώσουμε, ώστε να συνεχίσει να είναι στο πλευρό των καταναλωτών, που έχουν ανάγκη βοήθειας στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

 

 


 Δείτε επίσης