Κούρεμα ύψους 5.201,47 ευρώ σε χρέος καταναλώτριας

kepka daneio

Καταναλώτρια έλαβε δάνειο και πιστωτική κάρτα, από ελληνική τράπεζα. Το 2014, λόγω της οικονομικής κρίσης, ζήτησε από την τράπεζα ρύθμιση του χρέους της. Η ρύθμιση πραγματοποιήθηκε, με 120 μηνιαίες δόσεις. Το Σεπτέμβριο του 2019, εξοφλήθηκε το δάνειο και η καταναλώτρια συνέχισε να καταθέτει τις δόσεις, για την αποπληρωμή της πιστωτικής κάρτας. Όμως, η τράπεζα, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις της καταναλώτριας, προς το υποκατάστημα της τράπεζας, με το οποίο συνεργαζόταν, δεν την ενημέρωσε ότι οι δόσεις της κάρτας θα έπρεπε να κατατίθενται σε άλλο λογαριασμό. Τον Οκτώβριο του 2020, η τράπεζα ακύρωσε τη ρύθμιση και μεταβίβασε την οφειλή σε εταιρία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η καταναλώτρια ενημερώθηκε στο τέλος του Ιούλιου 2021, από την εταιρία, ότι οφείλει 5.654 Ευρώ.

Η καταναλώτρια προσέφυγε στο ΚΕ.Π.ΚΑ.- Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, το οποίο αφού μελέτησε όλα τα στοιχεία ξεκίνησε διαπραγμάτευση, με την εταιρία, στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2021. Κατόπιν της παρέμβασης του ΚΕ.Π.ΚΑ. η εταιρία ενημέρωσης οφειλετών πρότεινε, στην καταναλώτρια, να πληρώσει 452,53 ευρώ, ώστε να αποπληρώσει την οφειλή της. Η προσφορά αυτή ίσχυε για 15 ημερολογιακές ημέρες, αλλά η καταναλώτρια την παρέλαβε 45 μέρες αργότερα, με αποτέλεσμα την ακύρωση της προσφοράς από πλευρά της εταιρίας.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. παρενέβη, ξανά, αποκαλύπτοντας την παραπλανητική πρακτική της εταιρίας, για να αποφύγει την υλοποίηση της προσφοράς. Τελικά, στις 27 Οκτωβρίου 2021, η καταναλώτρια πλήρωσε 452,53 ευρώ, εξόφλησε την κάρτα και έλαβε βεβαίωση εξόφλησης.

Τον Δεκέμβριο του 2021 η καταναλώτρια μας έστειλε την παρακάτω επιστολή:

«Κύριοι,

Με την παρούσα θέλω να ευχαριστήσω το ΚΕ.Π.ΚΑ. για την επίλυση υπόθεσής μου. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον υπεύθυνο καταγγελιών του ΚΕ.Π.ΚΑ., για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον, που επέδειξε, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα το δυνατό συντομότερο.»

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην εκπροσώπηση, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Ας γίνουμε όλοι μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να δυναμώσει η φωνή μας και να μπορούμε να βρούμε το δίκαιό μας.

 

 


 Δείτε επίσης