2012

Ασφαλιστικές εταιρίες «στο κόκκινο», σε κίνδυνο ιδιοκτήτες ακινήτων και αυτοκινήτων

20/1/2012
Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ., Α’ Θεσσαλονίκης, Κ. Άγγελος Κολοκοτρώνης
Θέμα: Ασφαλιστικές εταιρίες «στο κόκκινο», σε κίνδυνο ιδιοκτήτες ακινήτων και αυτοκινήτων
Προς: Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Κύριε  Υπουργέ,


όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού πάνω από 10 ασφαλιστικές εταιρίες του κλάδου, οι οποίες έχουν σοβαρά θέματα με τα αποθεματικά τους, ξεπερνούν τις δέκα και παραμένουν «στο κόκκινο».


Επίσης, με ανασφάλιστα οχήματα κινδυνεύουν να βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ., καθώς τα προβλήματα στον κλάδο ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτων, οδηγούν σε κίνδυνο, για τους ίδιους λόγους.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως οι ασφαλιστικές εταιρίες του συγκεκριμένου κλάδου, ακόμα και εγνωσμένης αξίας, που ακόμα και σήμερα θεωρούνται υγιείς και χωρίς προβλήματα, οι οποίες έχουν κληθεί να προχωρήσουν σε κεφαλαιακές ενισχύσεις, δεν έχουν καταφέρει να καλύψουν τα απαιτούμενα κεφάλαια, ώστε να θεωρηθούν φερέγγυες.

Ερωτάσθε  κύριε  Υπουργέ :

 

  • Γνωρίζει  το υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του τα προβλήματα βιωσιμότητας του χώρου των ασφαλιστικών εταιρειών, όπως αυτά περιγράφονται παραπάνω και τα οποία ελλοχεύουν μεγάλους κινδύνους με απρόβλεπτες οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις;