Εστιατόρια - κέντρα διασκέδασης

fo_162.jpgΟι τιμές στα εστιατόρια είναι ελεύθερες, οι καταστηματάρχες όμως πρέπει να εκδίδουν τιμοκαταλόγους, στους οποίους να αναγράφονται οι τιμές για κάθε είδος, μαζί με τις προσαυξήσεις. Δεν επιτρέπεται η υποχρεωτική κατανάλωση κατ' άτομο, όπως και η πρόσθεση μη προβλεπόμενων επιβαρύνσεων στην τελική τιμή. Τα εστιατόρια υποχρεούνται να εκδίδουν θεωρημένες αποδείξεις.

Επίσης πρέπει να διαθέτουν υφασμάτινα και όχι χάρτινα τραπεζομάντιλα. Εάν διαπιστώσετε ότι δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και τα φαγητά είναι αλλοιωμένα, κλπ., μη διστάσετε να απευθυνθείτε στην Αγορανομία.

Τέλος, στην είσοδο πρέπει να υπάρχει δελτίο παραπόνων (consumers complaint form), το οποίο μπορείτε να συμπληρώσετε και να το στείλετε στην αρμόδια υπηρεσία.

Τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης υποχρεούνται επίσης να εκδίδουν θεωρημένες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, όπως και να διαθέτουν τιμοκαταλόγους με την τελική τιμή για κάθε είδος. Η λειτουργία τους καθορίζεται από Κυριακή έως Πέμπτη μέχρι τις 3.30 και είναι ελεύθερη την Παρασκευή, το Σάββατο και τις αργίες. Αντίθετα, απ' ότι τα εστιατόρια, επιτρέπεται η καθιέρωση ελάχιστης κατανάλωσης κατ' άτομο. Και εδώ, εάν διαπιστώσετε ότι τα ποτά που προσφέρονται δεν είναι αυθεντικά (μπόμπες), απευθυνθείτε στην Αγορανομία.