Η Ευρώπη “παχαίνει”. Ένας στους δύο ενήλικες και ένα στα τρία παιδιά είναι είτε παχύσαρκοι, είτε υπέρβαροι. Τα παραπάνω κιλά είναι βασικός παράγοντας κινδύνου, για ασθενείς, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης τύπου ΙΙ και ο καρκίνος. Μια ανθυγιεινή διατροφή είναι ο σίγουρος δρόμος, για τα επιπλέον κιλά και το πάχος. Το πάχος έχει γίνει, πραγματικά, ο υπ’ αριθμόν ένας παράγοντας, για ασθένειες και πρόωρους θανάτους. Τι κακό υπάρχει, στα τρόφιμα, που τρώμε;


fo_011.jpgΕρευνητές, από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, συνέκριναν την πρόσληψη ενέργειας, από ένα γεύμα, με σαλάτα, με την αντίστοιχη, από ένα γεύμα, χωρίς σαλάτα.

fo_087.jpgΠαρά τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WHO) να τρώμε, τουλάχιστον, πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών, καθημερινά, έρευνα, που δημοσιεύτηκε, πρόσφατα, ισχυρίζεται ότι περισσότερο, από το ένα τρίτο των παιδιών της Μεγάλης Βρετανίας, κάτω των 6 χρονών, δεν τρώνε κανένα φρούτο ή λαχανικό, σε καθημερινή βάση.

fo_193.jpgΗ Βρετανική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων επιθυμεί να επενδύσει χιλιάδες λίρες, σε μια νέα έρευνα, για να αποσαφηνιστεί ο ρόλος, που παίζει η διατροφή, στα πρώτα χρόνια της ζωής μας.

yo_021.jpgΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 7 Απριλίου, έθεσε τα ανώτατα όρια, για τα νιτρικά κατάλοιπα, στις τροφές των μωρών. Αυτό σημαίνει πιο προσεκτικό έλεγχο των πρώτων υλών, που χρησιμοποιούνται, για να παράγουμε επεξεργασμένα τρόφιμα, με βάση τα δημητριακά, για μωρά.

se_015.jpgΟι γιορτές πλησιάζουν. Μέρες χαράς, διασκέδασης και οικογενειακής συνεύρεσης. Και στην μέση το Χριστουγεννιάτικο - Πρωτοχρονιάτικο προκλητικά παραφορτωμένο με φαγητά και ποτά, τραπέζι.

Συχνά όμως, αυτό το τραπέζι καταλήγει σε τραγωδίες. Έχει παρατηρηθεί ότι, μετά τις γιορτές, αυξάνεται ο αριθμός καρδιακών επεισοδίων. Το ΚΕ.Π.ΚΑ., φέτος, επιλέγει, αντί να δώσει τις γνωστές "συμβουλές για το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι" να κάνει μια αναφορά στην καλύτερη διατροφή για την πρόληψη των καρδιακών νοσημάτων.

Παγκόσμια, οι καρδιακές παθήσεις είναι η υπ' αριθμόν 1 αιτία θανάτου. Μπορούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες να πάθουμε καρδιακές παθήσεις. Ένας τρόπος είναι να διαλέγουμε τα τρόφιμα, που καταναλώνουμε προσεκτικά.