ΚΕ.Π.ΚΑ

Νικόλαος Ραγιάς, Ταμίας

Γεννήθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Μεγάλωσε στο Ντεπώ Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το Ιστορικό 5ο Γυμνάσιο Αρρένων. Είναι πτυχιούχος της Δασολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Εργάστηκε για 35 χρόνια στην Τράπεζα Ελλάδος και για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν υπεύθυνος ελέγχου Τραπεζών και Επιχειρήσεων. Σήμερα είναι συνταξιούχος.
Παντρεμένος με την Ανθή Λιάντα, έχουν δύο παιδιά τη Στέλλα (γραφίστρια) και το Γιώργο (ειδικό υπολογιστών multimedia). Κατοικεί στην Καλαμαριά όπου δραστηριοποιείται σε πολλά θέματα του Δήμου μέσα από επιτροπές και διοικητικά συμβούλια. Παλαιότερα ήταν και Δημοτικός Σύμβουλος. Πρόεδρος Πολιτιστικών Συλλόγων Κατοίκων και Ομίλου Φίλων Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πρόεδρος Συλλόγων και Ένωσης γονέων των μαθητών της Καλαμαριάς. Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων. Μέλος του Δ.Σ. της Ιστορικής – Λαογραφικής Εταιρείας Χαλκιδικής, μέλος του Δ.Σ. των φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, μέλος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας, μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, των Φίλων Αντικαρκινικής Εταιρείας, του Συλλόγου Ιεροψαλτών και του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.
Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη Βυζαντινή Μουσική και πολλά χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Ιερό Ναό. Στο συνδικαλιστικό τομέα ήταν εκλεγμένος στο σύλλογο της εργασίας του, στην ΟΤΟΕ και στο ΕΚΘ. Σήμερα εκλεγμένος στην Ομοσπονδία Συνταξιούχων Υπαλλήλων Τραπεζών. Εκλεγμένος για μεγάλο διάστημα και στο Ταμείο Υγείας όπου ήταν για 25 χρόνια αιμοδότης. Είναι μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ. από το 2001 (όπου προσφέρει εθελοντικά). Από το 2017 είναι Ειδικός Γραμματέας του ΚΕ.Π.ΚΑ.