Διάσκεψη: "Από την λιτότητα στην ανάπτυξη και την ανάκαμψη"

Ημερομηνία: Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014, 9.00 – 18.30 

Τόπος διεξαγωγής: Αίθουσα Ευρώπη, Ζάππειο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο, Αθήνα

Είναι η λιτότητα συμβατή με την ανάπτυξη και την απασχόληση; Πώς μπορεί η Ελλάδα να ανακάμψει στο εγγύς μέλλον; Με την πάροδο του χρόνου αποδεικνύεται ότι έγιναν λάθη, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τα οποία οδήγησαν σε βαθιές εισοδηματικές και κοινωνικές ανισότητες και σε αιματηρές θυσίες.
Στις 20 Μαρτίου 2014, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ομάδα Διαφόρων Δραστηριοτήτων της ΕΟΚΕ) διοργανώνει διάσκεψη υψηλού επιπέδου στην Αθήνα, με σκοπό την ανάλυση των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της κρίσης και την εξεύρεση τρόπων για την επίτευξη προόδου προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης. 


Κατά τις συζητήσεις θα διερευνηθούν, μεταξύ άλλων, νέες δυνατότητες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την επίτευξη  βιώσιμης ανάπτυξης και ανάκαμψης στην Ελλάδα.


Σημαίνοντες ομιλητές που θα παραστούν στη διάσκεψη:

  • κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας
  • κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας
  • κ. Αθανάσιος Σκορδάς, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Δημοκρατίας
  • κ. Luca Jahier, Πρόεδρος της Ομάδας Διαφόρων Δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ)


Για το πλήρες πρόγραμμα της διάσκεψης, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ .


Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας και για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία σχετικά με την εν λόγω εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων του Τύπου, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με: 

τον κ. Alejandro Lopez Izquierdo | +32 25469406 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.