Όχι άλλο κάρβουνο….

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών εκφράζει την έντονη αντίθεση και ανησυχία του, στα καινούρια "χαράτσια" του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γεώργιου Αλογοσκούφη.

Οι Έλληνες Πολίτες Καταναλωτές, των οποίων το εισόδημα βρίσκεται στο 65% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν δει, τα τελευταία χρόνια, από τη μια πλευρά, να εξανεμίζεται, από απανωτά κύματα ακρίβειας, το πενιχρό εισόδημα τους, και από την άλλη, τον κ. Γ. Αλογοσκούφη να εξαγγέλλει και άλλες αυξήσεις.

Ας θυμηθούμε:

  • Αύξηση Φ.Π.Α.
  • Υποχρεωτική αύξηση της κατώτερης τιμής των τσιγάρων, στο 1,50 ευρώ
  • Αυξήσεις στις υπηρεσίες κοινωνικού ενδιαφέροντος
  • Αυξήσεις στα ασφάλιστρα
  • Αυξήσεις στα δίδακτρα
  • Αυξήσεις στα καύσιμα
  • Αυξήσεις στα τρόφιμα

Αυξήσεις εδώ, αυξήσεις εκεί, αυξήσεις παντού.

Και τώρα, νέα εξαγγελία αυξήσεων στη ΔΕΗ, στην κινητή τηλεφωνία, στα καύσιμα, στα τσιγάρα κ.λπ. Και πάλι, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης θέλει να εισπράξει, από τις "σίγουρες πηγές". Τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους Καταναλωτές. Γιατί, μην ξεχνάμε ότι αυτές οι εξαγγελίες, στην Ελληνική Οικονομία, που είναι μια ανώριμη οικονομία και που χαρακτηρίζεται, από μονοπώλια, ολιγοπώλια και εναρμονισμένες πρακτικές, θα αποτελέσουν, με μαθηματική ακρίβεια, άλλοθι, για αλυσιδωτές αυξήσεις, σε όλα τα άλλα προϊόντα και υπηρεσίες. Ζοφερό παράδειγμα και μαύρη πραγματικότητα, που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, αποτελεί η χρησιμοποίηση των αυξήσεων των καυσίμων, ως άλλοθι, για δυσανάλογες και υπέρογκες αυξήσεις, στα οπωροκηπευτικά.

Κύριε Αλογοσκούφη,

Σκύψτε πάνω στα οικονομικά προβλήματα του ελληνικού λαού, του Έλληνα Πολίτη Καταναλωτή. Εσείς μας διαβεβαιώνατε ότι ο προϋπολογισμός θα υλοποιηθεί, χωρίς νέους φόρους και επιβαρύνσεις. Τώρα, παρά το γεγονός, ότι τα έσοδα του κράτους έχουν αυξηθεί, κατά πολύ, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, εσείς πάλι εξαγγέλλετε νέες αυξήσεις. Που, επιτέλους, θα διατεθούν αυτά τα χρήματα;

Και μη μας πείτε να μειώσουμε την κατανάλωση. Δεν υπάρχουν περιθώρια να μειώσουμε ούτε τη θέρμανση, ούτε τη διατροφή, ούτε τις υπηρεσίες κοινωνικού ενδιαφέροντος. Είναι καθήκον της κυβέρνησης να διασφαλίζει στους Πολίτες της, ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης.

Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλα "χαράτσια" και μάλιστα "ύπουλα" χαράτσια, μέσα στο καλοκαίρι, και όποιος το αντιληφθεί, το αντιλήφθηκε. Φτάνει πια…. Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Μη μας χρυσώσετε, όμως, το χάπι με προεκλογικές εξαγγελίες παροχών. Έχουμε μνήμη!!!!