Τελικά, έχουν εγγύηση τα αυτοκίνητα;

"Εγγύηση 2 χρόνια, για τα μηχανικά μέρη"…
"Εγγύηση 5 χρόνια, για το χρώμα"…
"Εγγύηση 10 χρόνια, για σκουριά"… κ.λπ.

Αυτά στις διαφημίσεις, στην προσπάθεια να μας πείσουν να αγοράσουμε το Χ αυτοκίνητο, δηλαδή "να φάμε το τυρί, χωρίς να δούμε τη φάκα". Μαζί με το αυτοκίνητο, την εγγύηση και το κλειδί, μας παραδίδουν και ένα βιβλίο "service", όπου αναγράφονται οι οδηγίες, για τη σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου μας, ώστε να αποφύγουμε ζημιές, που θα προκληθούν, αν "ξεπεράσουμε" τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου μας. Στα 30.000 km, πρέπει να συμπληρώσουμε υγρά φρένων και λιπαντικό, στο κιβώτιο ταχυτήτων. Στα 60.000 km, πρέπει να αλλάζουμε, μπουζί, οδοντωτό ιμάντα κ.λπ. Είμαστε ευτυχισμένοι, γιατί το αυτοκίνητό μας είναι πολύ ανθεκτικό και έχει χρόνο ζωής, πολύ μεγαλύτερο, από το χρονικό διάστημα της εγγύησης. Κάναμε καλή αγορά.

Σε λίγο καιρό, ερχόμαστε αντιμέτωποι, με τη σκληρή πραγματικότητα.
- Δεν ισχύει η αντισκωριακή προστασία, αν δεν πληρώσουμε τους ελέγχους.
- Δεν ισχύει η ίδια προστασία, αν δεν πληρώσουμε τις τυχόν επιδιορθώσεις προβλημάτων!!
- Στα 58.000 km σπάει ο ιμάντας χρονισμού των βαλβίδων και καταστρέφεται ο κινητήρας του αυτοκινήτου. Δεν έχει καμία σημασία ότι το βιβλίο, που η ίδια η εταιρεία μας παρέδωσε, "όταν ήταν να πάρει τα ωραία μας ευρώ", γράφει αλλαγή ιμάντα, στις 60.000 km. Η εγγύηση έχει τελειώσει. Πρέπει να βάλουμε το χέρι, βαθιά, στην τσέπη μας. Η εταιρεία δεν έχει καμία ευθύνη, για καμία υπόσχεση και καμία αστοχία υλικού.

Τελικά, ποιος θα εξηγήσει, σε εμάς τους Καταναλωτές, πόσος είναι ο προσδόκιμος χρόνος ζωής ενός αυτοκινήτου και των ανταλλακτικών του; Όση είναι η εγγύηση όλου του αυτοκινήτου; Όση είναι η διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών, όπως αυτά αναγράφονται, στο βιβλίο των "service". Ή καμία, ανάλογα με το τι συμφέρει, στην εταιρεία. Τη μια φταίει η δική μας κακή οδηγική συμπεριφορά (πως ορίζεται, άραγε αυτό;), την άλλη η κουτσουλιά του πουλιού ή η όξινη βροχή. Φταίμε, εμείς, που δε φυλάξαμε το αυτοκίνητο μας, μέσα στο σαλόνι μας!!! Πάντως, σχεδόν ποτέ, δε φταίει, η εταιρεία, που ήταν "όλο θα και ευγένειες", μέχρι να πληρώσουμε.

Καλούμε τους Καταναλωτές να καταθέτουν τις καταγγελίες τους, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., στο γνωστό τηλέφωνο: 2310233333. Θέλουμε να εξακριβώσουμε το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων και να προχωρήσουμε, ακόμα και στη δημόσια καταγγελία, αυτών των κατασκευαστών, επισκευαστών, εμπόρων αυτοκινήτων, οι οποίοι δε σέβονται τα δικαιώματά μας.