τα

στην ασφάλεια

σε ένα υγιεινό
περιβάλλον

Εγκρίθηκε, ομόφωνα, ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του ΚΕ.Π.ΚΑ. στη χθεσινή Απολογιστική Συνέλευση των μελών.

Πιστεύουμε ότι ο απολογισμός μας είναι πλούσιος. Η όλη δράση μας έφερε σημαντικά αποτελέσματα, προς όφελος των Καταναλωτών. Ενδεικτικά, αναφέρουμε:
  • Επεστράφησαν 56.132,30 ευρώ, σε Καταναλωτές, από Ινστιτούτα Αδυνατίσματος και Γυμναστήρια. Οι επιχειρήσεις αρνούνταν να διακόψουν τα συμβόλαια, με τους Καταναλωτές και, μόνο με τη μεσολάβηση του ΚΕ.Π.ΚΑ., τα συμβόλαια διακόπηκαν και οι Καταναλωτές απαλλάχτηκαν από τις δόσεις, που κατέβαλαν, για υπηρεσίες, που δε λάμβαναν.
  • Καταναλωτές απαλλάχτηκαν, από τραπεζικές χρεώσεις, ύψους 31.440,12 ευρώ, για τις παρακάτω περιπτώσεις:
    • Ρήτρες προεξόφλησης, για τα στεγαστικά δάνεια, κυμαινόμενου επιτοκίου
    • Χρεώσεις, που είχαν γίνει, σε πιστωτικές κάρτες, κατόπιν κλοπής.
    • Αντιλογισμοί προμηθειών αδράνειας
    • Αντιλογισμοί προμηθειών, για έκδοση ή επανέκδοση πιστωτικών καρτών, χωρίς τη συναίνεση των Καταναλωτών.
Επίσης, ακυρώθηκαν πολλές πιστωτικές κάρτες, που είχαν εκδοθεί, χωρίς προηγούμενη συναίνεση των Καταναλωτών
  • Αντικαταστάθηκαν ελαττωματικά προϊόντα, αξίας 29.340,52 ευρώ. Τα ελαττωματικά προϊόντα ήταν κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ρούχα, παπούτσια, έπιπλα κ.λπ.
  • Επεστράφησαν 17.742,20 ευρώ, από επιχειρήσεις, σε Καταναλωτές, για προκαταβολές, για είδη, που, τελικά δεν αγόρασαν, για δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, για ακυρώσεις εισιτηρίων θεάτρων και μέσων μαζικής μεταφοράς, για αποζημιώσεις, για είδη, που είχαν παραδοθεί, για καθαρισμό ή επισκευή και κατεστράφησαν στα καθαριστήρια ή στα συνεργεία. Στην κατηγορία αυτή, συμπεριλαμβάνονται και οι αποζημιώσεις, που κατέβαλαν οι Δήμοι, σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, που υπέστησαν ζημιές, από έργα, που κατασκεύαζε ο αντίστοιχος Δήμος.
  • Καταναλωτές απαλλάχτηκαν, από ασφαλιστήρια συμβόλαια, που υποχρεώθηκαν να συνάψουν, χωρίς τη θέλησή τους. Ασφαλιστικές υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν, χωρίς τη γνωστή παράνομη  αφαίρεση "παλαιότητας αυτοκινήτου", το 100% της δαπάνης επισκευής αυτοκινήτων, μετά από ατυχήματα. Ασφαλιστικές αναγκάστηκαν να καταβάλλουν αποζημιώσεις, σε Καταναλωτές, για ακίνητα, που υπέστησαν ζημιές, ενώ πριν την παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ., αρνούνταν, κατηγορηματικά, να ικανοποιήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Το συνολικό ποσό, που αναγκάστηκαν οι ασφαλιστικές να αντιλογήσουν ή να καταβάλλουν, στους Καταναλωτές ανέρχεται στις 12.233,44 ευρώ.
  • Ακυρώθηκαν συμβάσεις πωλήσεων, εκτός εμπορικού καταστήματος, ύψους 10.050 ευρώ, γιατί οι επιχειρήσεις δεν εφάρμοζαν τις διατάξεις του Ν.2251/94 ή παραπλανούσαν τους Καταναλωτές. Μάλιστα, αρκετές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται, σε αυτόν τον τομέα, χάρη στις παρεμβάσεις του ΚΕ.Π.ΚΑ., αναγκάστηκαν να αλλάξουν τις συμβάσεις τους, αφαιρώντας καταχρηστικούς όρους και να προσαρμόσουν, στο νόμο, τις πολιτικές πωλήσεών τους.
  • Καταναλωτές απαλλάχτηκαν, από 9.306 ευρώ, τα οποία εταιρείες απαιτούσαν, για επισκευές προϊόντων, εντός εγγύησης.
  • Καταναλωτές έλαβαν 6.560 ευρώ, από τουριστικές επιχειρήσεις, ως αποζημίωση, για κακή παροχή υπηρεσιών (καταστρατήγηση προγραμμάτων οργανωμένων ταξιδιών, πλημμελή εκπλήρωση όρων συμβάσεων, σε πακέτα διακοπών, επιστροφές προκαταβολών καταλυμάτων, ενώ είχε γίνει εμπρόθεσμη ακύρωση κ.λπ.).
  • Πολλοί Καταναλωτές απαλλάχτηκαν, από συμβάσεις, με παρόχους σταθερής τηλεφωνίας. Οι πάροχοι συνέδεαν τους Καταναλωτές, με τη δική τους εταιρεία, χωρίς τη συναίνεση των Καταναλωτών να αλλάξουν εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας. 1.130,10 ευρώ επιστράφησαν, από αυτές τις εταιρείες, σε Καταναλωτές, που είχαν λάβει και πληρώσει λογαριασμούς.
  • Η ΕΥΑΘ αποζημίωσε Καταναλωτή, για ζημιά, που προξενήθηκε, όταν πλημμύρισε το υπόγειο του σπιτιού του, από διαρροή, στο δίκτυο της ΕΥΑΘ.
  • Αποσύρθηκε παρτίδα επικίνδυνων διαφημιστικών αναπτήρων, μετά από καταγγελία μέλους του ΚΕ.Π.ΚΑ., ότι ο αναπτήρας εξερράγη, όταν εκτέθηκε, σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Αποσύρθηκε παρτίδα φαρμάκου, γιατί βρέθηκε ακατάλληλο, από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, μετά από καταγγελία μέλους του ΚΕ.Π.ΚΑ.
  • Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ξεκίνησε έρευνα, για τους παρόχους Internet, έπειτα από καταγγελίες μελών του ΚΕ.Π.ΚΑ., ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, με τις συνδέσεις τους. Αρκετοί πάροχοι δεσμεύτηκαν να διορθώσουν τα προβλήματα, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Κάποιοι, ήδη, διορθώθηκαν. Παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε, εάν δε διορθωθούν όλα τα προβλήματα.
  • Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης κατέστρεψε αλλοιωμένα τρόφιμα, σε αρτοζαχαροπλαστείο, το, οποίο παρέμενε κλειστό, επί μήνες, με τα τρόφιμα, στα ράφια και εκτός ψυγείου.
  • Έπειτα από καταγγελία του ΚΕ.Π.ΚΑ., για συγκεκριμένα σημεία της Θεσσαλονίκης, όπου η παράνομη στάθμευση είχε μετατραπεί, σε καθεστώς, εντάθηκαν οι έλεγχοι, στα σημεία αυτά. Βέβαια τέτοια προβλήματα είναι "διαχρονικά" και το ΚΕ.Π.ΚΑ., συνεχώς, βρίσκεται σε επαγρύπνηση, γιατί το πρόβλημα "λύνεται", προσωρινά, αλλά μόλις χαλαρώσουν οι έλεγχοι, επανέρχεται δριμύτερο.
  • 13 επιχειρήσεις (σούπερ μάρκετ, κυλικεία, εστιατόρια, καφετέριες) παραπέμφθηκαν, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για διάθεση αλλοιωμένων ή ακατάλληλων ή με ελλιπή σήμανση τροφίμων ή για παραβίαση αγορανομικών διατάξεων.
  • Αναγκάστηκε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ να μεταφράσει, στα ελληνικά, τις οδηγίες χρήσης ηλεκτρικών συσκευών, που, μέχρι τη στιγμή της παρέμβασης του ΚΕ.Π.ΚΑ., έδινε μόνο, στα αγγλικά.
  • Επιβλήθηκε, σε εταιρεία γαλακτοκομικών να αλλάξει τη σήμανση των προϊόντων της, από "γιαούρτι", σε "επιδόρπιο γιαούρτης" γιατί παραπλανούσε τους Καταναλωτές, ως προς τη φύση του προϊόντος. Επίσης, η εταιρεία σταμάτησε τη διαφήμιση αυτού του προϊόντος, στην τηλεόραση.
  • Επιβλήθηκε, από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, σύσταση, σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, γιατί δεν τηρούσε τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, στο χώρο πώλησης των οπωρολαχανικών.
  • Επιβλήθηκε σε Δήμο, να εγκαταστήσει χλωριωτές νερού, σε όλα τα δημοτικά του διαμερίσματα, γιατί το νερό, που χορηγούσε, στους δημότες, ήταν ακατάλληλο, προς πόση.
  • Έπειτα από προσφυγή του ΚΕ.Π.ΚΑ., στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, επιβλήθηκε, σε μεγάλη εταιρεία να αλλάξει τη διαφήμιση προϊόντων της, που έφεραν ισχυρισμούς υγείας. Η εταιρεία ισχυριζόταν ότι τα προϊόντα της καταπολεμούσαν, αποτελεσματικά, τη χοληστερίνη. Στοιχεία, όμως, που είχαμε στη διάθεσή μας, από τις Ευρωπαϊκές Ενώσεις Καταναλωτών έδειχναν ότι το "αποτελεσματικά" σήμαινε "10%-15%". Υπήρχε κίνδυνος οι Καταναλωτές να θεωρήσουν ότι, μόνο με τη λήψη αυτού του τροφίμου και σταματώντας τη θεραπευτική αγωγή ή την υγιεινή διατροφή, θα θεράπευαν την πάθησή τους. Η εταιρεία άλλαξε τη διαφήμισή της και με ευανάγνωστα γράμματα, δηλώνει τα ποσοστά της μείωσης και την προϋπόθεση της υγιεινής διατροφής.
  • Παραμονές Χριστουγέννων ενημερωθήκαμε, από τα μέλη μας, για την απάτη της εταιρείας "People like us", η οποία έστειλε, μαζικά, συστημένες επιστολές, με αντικαταβολή 15 ευρώ, χωρίς κανένας να έχει παραγγείλει  το βιβλιαράκι, που περιείχε ο φάκελος. Αμέσως, ενημερώσαμε τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για να γνωρίζουν οι Καταναλωτές και να μην παραλαμβάνουν τους φακέλους. Το Υπουργείο Ανάπτυξης μας ενημέρωσε ότι ο υπεύθυνος της εταιρείας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, με την κατηγορία της απάτης, κατ' εξακολούθηση. Ταυτόχρονα, ζητήσαμε να επιστραφούν τα χρήματα, σε όσους Καταναλωτές πλήρωσαν και παρακολουθούμε, στενά, την υπόθεση.
  • Επιβλήθηκαν πρόστιμα, σε ξενοδοχεία, γιατί δεν τηρούσαν τις σωστές συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας.
  • Επιβλήθηκαν πρόστιμα, από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, για αλλοιωμένα τρόφιμα ή για ελλειμματική σήμανση.
  • Η Τράπεζα της Ελλάδος και το Υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλαν υψηλά πρόστιμα, σε Τράπεζες, γιατί επέβαλαν, αυθαίρετες χρεώσεις-χαράτσια, σε Καταναλωτές-πελάτες τους. Τέτοιες χρεώσεις, ήταν:ρήτρες, για προεξόφληση στεγαστικών δανείων, με κυμαινόμενο επιτόκιο, προμήθειες αδράνειας, ελλιπής ενημέρωση, μη έγκαιρη ενημέρωση κ.λπ.
  • Μετά από ενέργειές μας, ξεκίνησε η ανακριτική διαδικασία, για ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα, σε κινητά τηλέφωνα.
  • Μετά από καταγγελία του ΚΕ.Π.ΚΑ., η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ξεκίνησαν έρευνα, για παραπλανητική διαφήμιση ηλεκτρονικής πλακέτας, που ο πωλητής της ισχυριζόταν ότι προστατεύει, απόλυτα, από την ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου.
  • Επιβλήθηκαν κυρώσεις σε 11 οδηγούς ΤΑΧΙ, για παράβαση του Χάρτη Υποχρεώσεων, προς τους Καταναλωτές.
  • Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ερεύνησε καταγγελίες, που διαβίβασε το ΚΕ.Π.ΚΑ., για προγράμματα (dialers), που εγκαθίστανται, στους υπολογιστές των Καταναλωτών και εν αγνοία τους καλούν γραμμές υψηλής χρέωσης (901….) και υποχρέωσε τις εταιρείες, στις οποίες ανήκαν οι γραμμές αυτές να τις απενεργοποιήσουν, άμεσα. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. έχει ζητήσει την απαλλαγή των Καταναλωτών, από τις χρεώσεις, που τους έγιναν και παρακολουθεί, στενά, τις εξελίξεις.
  • Επιβλήθηκαν πρόστιμα και κυρώσεις, σε εταιρείες καλλυντικών και αποσύρθηκαν καλλυντικά, γιατί τα συστατικά των καλλυντικών "κρυβόντουσαν", έντεχνα, πίσω από διάφορες αυτοκόλλητες ετικέτες, ενώ ο νόμος ορίζει, σαφώς, ότι τα συστατικά των καλλυντικών πρέπει να είναι, άμεσα, προσβάσιμα στους Καταναλωτές.
  • Αποσύρθηκαν επικίνδυνα λαμπάκια, για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, από την αγορά, έπειτα από έρευνα, που πραγματοποιήσαμε και εντοπίσαμε λαμπάκια, χωρίς την κατάλληλη σήμανση.
  • Μεγάλη Τράπεζα αναγκάστηκε να τροποποιήσει τις επιστολές πρώτης επικοινωνίας της, με τους Καταναλωτές, ώστε να παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση. Επίσης, αναγκάστηκε να αλλάξει τις μεθόδους πώλησης των πιστωτικών της καρτών, ώστε να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των Καταναλωτών και η ασφάλεια των συναλλαγών τους.
  • Από τον Ιούλιο του 2004, το ΚΕ.Π.ΚΑ. ενημέρωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, ότι τουριστικό πρακτορείο "πρόσφερε" διακοπές 5 ημερών, στην Ευρώπη ή 7 ημερών, στην Ελλάδα, έναντι ποσού 100 ευρώ, το ζευγάρι. Όσοι αγόρασαν το πακέτο και προσπάθησαν να το χρησιμοποιήσουν, αντιλήφθηκαν ότι το πρακτορείο ήταν "μαϊμού". Μέχρι το Μάϊο του 2006, δυστυχώς, η δράση της εταιρείας συνεχιζόταν. Τελικά, έπειτα από σκληρή αντίδραση και πίεση του ΚΕ.Π.ΚΑ., οι απατεώνες συνελήφθησαν και η εταιρεία έκλεισε.
  • Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 130.000 ευρώ, σε εταιρεία πωλήσεων, από απόσταση, η οποία εξαπατούσε τους Καταναλωτές ότι είχαν κερδίσει 15.000 για να τους αναγκάσει να αγοράσουν κάποιο προϊόν της.
  • Επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, σε εταιρείες πώλησης προϊόντων αδυνατίσματος, τα οποία κυκλοφορούσαν, χωρίς έγκριση, στη χώρα μας.
  • Σούπερ μάρκετ τροποποίησε το διαφημιστικό του φυλλάδιο, ώστε η κανονική τιμή των προϊόντων να αναγράφεται, με το ίδιο μέγεθος γραμματοσειράς, που αναγραφόταν και η τιμή, μέσω κάρτας "μέλους" του σούπερ μάρκετ.
  • Επιβλήθηκαν συστάσεις και διοικητικές κυρώσεις, σε 19 επιχειρήσεις, που δεν είχαν τιμές, στα προϊόντα, που εξέθεταν στις βιτρίνες τους, έπειτα από καταγγελίες του ΚΕ.Π.ΚΑ. και φωτογράφηση των βιτρινών, από το ΚΕ.Π.ΚΑ.
  • Διορθώθηκαν τεχνικά προβλήματα, σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.
  • Εγκαταστάθηκε φωτισμός, στο δρόμο, που οδηγεί, σε θέατρο, που λειτουργεί μόνο τους θερινούς μήνες και λήφθηκαν μέτρα, για τη εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων, γύρω από αυτό.
  • Δόθηκαν εξηγήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδας, για τις δηλώσεις του Διοικητή της, ότι η "ακρίβεια αφορά τα ραπανάκια". Η Τράπεζα της Ελλάδος παραδέχτηκε ότι "το φαινόμενο αυτό οφείλεται, στις ανεπαρκείς συνθήκες ανταγωνισμού, που χαρακτηρίζουν ορισμένες αγορές, ιδίως όσες δεν είναι εκτεθειμένες, στο διεθνή ανταγωνισμό".
  • Το Μάρτιο του 2006, λάβαμε πληροφόρηση, από τη Διεθνή Οργάνωση για την Υγεία (HAI), ότι πολλές φαρμακευτικές εταιρίες αναλαμβάνουν την κατ' οίκο βοήθεια των ασθενών, με απώτερο σκοπό, την προώθηση των φαρμάκων τους, στους ασθενείς. Ενημερώσαμε, άμεσα, τον Ε.Ο.Φ. και σε τηλεφωνική επικοινωνία πληροφορηθήκαμε ότι ελληνική εταιρία είχε ζητήσει άδεια να προωθεί, μέσω δικτύου νοσοκόμων ενέσιμο φάρμακο, κατά της αρθρίτιδας. Κάναμε σαφή την αντίθεσή μας και τελικά, ο Ε.Ο.Φ. μας απάντησε, γραπτά, ότι αυτές οι μέθοδοι δεν καλύπτονται, από νομοθετικό πλαίσιο, στην Ελλάδα.
  • Αποστείλαμε, στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, φυλλάδια, που διαφημίζουν "βότανα", που θεράπευαν τα πάντα. Μετά από ελέγχους του Ε.Ο.Φ., επιβλήθηκαν κυρώσεις, στους υπεύθυνους.
Η δύναμη του ΚΕ.Π.ΚΑ. βασίζεται στον εθελοντισμό, στη διαφάνεια, στη δημοκρατική νομιμοποίηση, στην ανεξαρτησία και στην αποτελεσματικότητα. Σύνθημα μας:

Συνειδητοποιώ
                    Οργανώνομαι
                                Προστατεύομαι

Καλούμε όλους τους Έλληνες Καταναλωτές να γίνουν μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να δυναμώσουμε τη φωνή μας και να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμη και τα θετικά αποτελέσματα.

Image is not available

Όταν ταξιδεύουμε έχουμε δικαιώματα που έχουν θεσμοθετηθεί με νομοθεσία.

Image is not available

Οι καταστάσεις, που βιώσαμε, από τον Ιανουάριο του 2020, ήταν πρωτόγνωρες και κρίσιμες για την ανθρωπότητα.

Image is not available

Εάν αδυνατούμε να αποπληρώσουμε τις οφειλές μας, δε χρειάζεται να απελπιζόμαστε. Υπάρχει νομοθεσία, που μπορεί να μας στηρίξει!

Image is not available

Στις 11/12/2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, ως την κορυφαία πολιτική της Ευρώπης, για τη θητεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2019-2024.

Image is not available

Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη βιώσιμη διατροφή: «Από το χωράφι στο πιάτο»

Image is not available

Στις 19/2/2020 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα πακέτο πρωτοβουλιών, που περιγράφει το όραμα της Ευρώπης, για το ψηφιακό μέλλον.

Image is not available

Η BEUC - Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών αποτελεί την «ομπρέλα» 44 ανεξάρτητων Ενώσεων Καταναλωτών από 32 χώρες.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Τελευταία νέα

• Η Ελλάδα διόρθωσε την πολιτική για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών

Η χώρα μας, δυστυχώς, υποβάθμισε τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών και θαλάσσιων ταξιδιών καθώς και των ταξιδιωτών οργανωμένων ταξιδιών με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 13ης Απριλίου 2020. Η συγκεκριμένη Π.Ν.Π. έληγε στις 31 Οκτωβρίου 2020 για τα θαλάσσια ταξίδια και στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 για τα αεροπορικά και τα…

25 Σεπτεμβρίου 2020

• Ντροπή, κ. Σταϊκούρα! Γιατί φιμώνετε τους καταναλωτές;

Ενημερωθήκαμε από τις Βρυξέλλες, ότι ο κ. Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών απέκλεισε την εκπροσώπηση των καταναλωτών από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή – Ε.Ο.Κ.Ε. Στη θέση του εκπροσώπου των καταναλωτών ορίστηκε εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Επισημαίνουμε ότι:• Οι καταναλωτές είναι η μεγαλύτερη ομάδα οικονομικών συμφερόντων, στην ελεύθερη αγορά και όμως…

22 Σεπτεμβρίου 2020

• Ανώτατες τιμές σε όσα είδη χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών απέστειλε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 την παρακάτω επιστολή προς τον κ. Σπυρίδωνα – Άδωνη Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την κοινοποίησε στον κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. «κ. Υπουργέ,Όλοι θυμόμαστε την έκρηξη τιμών που πραγματοποιήθηκε καθώς και την…