Δ.Τ. 2018

Η Ε.Υ.Α.Θ. πρέπει να δείξει στους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης και έμπρακτα τη συγγνώμη της

Το ΚΕ.Π.ΚΑ., σε συνέχεια της συγγνώμης, που ζήτησε ξανά, ο καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της Ε.Υ.Α.Θ., απέστειλε στις 4 Απριλίου 2018, την παρακάτω επιστολή, στην Ε.Υ.Α.Θ., την οποία κοινοποίησε και στους κ. Ιωάννη Δραγασάκη, Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Σταθάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, Συνήγορο του Καταναλωτή, κ. Δημήτριο Αυλωνίτη, Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε μια πρωτοφανή ταλαιπωρία, εξαιτίας της θραύσης του αγωγού της Αραβησσού. Θεωρούμε ότι εν έτη 2018, είναι επιεικώς απαράδεκτο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, να στερείται του βασικότερου αγαθού, του νερού.
Καθημερινά δεχόμασταν από τα μέλη μας και από πολίτες της πόλης, διαμαρτυρίες και παράπονα για την τραγική κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε και εμείς, εξαιτίας της έλλειψης νερού.
Θεωρούμε ότι η Ε.Υ.Α.Θ. πρέπει να δείξει στους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης και έμπρακτα τη συγγνώμη της και να μην μείνει μόνο στα λόγια. Για το λόγο αυτό αιτούμαστε ελάφρυνση των επόμενων λογαριασμών με ένα γενναίο ποσοστό έκπτωσης και την γραπτή δέσμευση ότι η Ε.Υ.Α.Θ. θα φροντίσει στο μέλλον να μην επαναληφθεί ανάλογη τραγική κατάσταση.
Αναμένουμε μια απάντηση σας, μέχρι την 16η Απριλίου 2018.»