Γνωρίζω
τα
δικαιώματά
μου

Δικαίωμα
στην ικανοποίηση
των βασικών
αναγκών

Δικαίωμα
στην επιλογή

Δικαίωμα
στην πληροφόρηση

Δικαίωμα
στην Εκπαίδευση

Δικαίωμα
στην εκπροσώπηση

Δικαίωμα
στην αποζημίωση

Δικαίωμα
στην ασφάλεια

Δικαίωμα
σε ένα υγιεινό
περιβάλλον

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://www.consumerclassroom.eu/el  και εγγραφείτε στον δικτυακό τόπο. Αποκτήστε πρόσβαση σε όλο το χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό και τους πόρους στον δικτυακό τόπο καθώς και σε έναν εξατομικευμένο χώρο σύνδεσης.

Μοιραστείτε το διδακτικό υλικό με άλλους εκπαιδευτικούς και παροτρύνετέ τους να εγγραφούν και να συμμετάσχουν. Εσείς και οι συνάδελφοί σας μπορείτε να γίνετε μέλη μιας συναρπαστικής κοινότητας προετοιμάζοντας εφήβους 12-18 ετών με μαθήματα ζωής με το Consumer Classroom!
Επιπλέον, μπορείτε να μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε για το Consumer Classroom, τους άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερόμενους με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Προωθήστε τη σύντομη παρουσίαση του Consumer Classroom  προς όλους όσους πιστεύετε ότι θα ενδιαφέρονταν να χρησιμοποιήσουν το Consumer Classroom. 

Μπορείτε να το στείλετε με email ή με κάποιο ενημερωτικό δελτίο που μπορεί να διάθετε ή  να το δημοσιεύσετε το στο blog ή στην ιστοσελίδα που διαχειρίζεστε. 

Βοηθήστε μας στην ενημερωτική εκστρατεία που κάνουμε καθοδηγώντας τους ενδιαφερόμενους στις βασικές λειτουργίες και θέματα του Consumer Classroom

Οι παρακάτω σελίδες, που υπάρχουν και στα ελληνικά μπορούν να σταλούν στις επαφές σας με email ή μέσω κάποιου ενημερωτικού δελτίου που έχετε ή να μοιραστούν στα κοινωνικά δίκτυα που μπορεί να δραστηριοποιήστε: 
Συμμετέχετε στα κοινωνικά δίκτυα του Consumer Classroom

To Consumer Classroom έχει ενεργή συμμετοχή σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 
Γίνεται ενεργός εταίρος στην ενημερωτική μας εκστρατεία
Μπορείτε να μας στείλετε το λογότυπό σας σε μορφή jpeg για να σας προσθέσουμε στους ενεργούς συνεργάτες εδώ.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό μας λογότυπο, το μπάνερ και εικόνες μας, στο δικό σας site. Το σχετικό υλικό θα το βρείτε εδώ

Μη ξεχάσετε να εισάγετε ένα σύνδεσμο στο http://www.consumerclassroom.eu/el/node

Εγγραφτείτε στο ενημερωτικό μας newsletter
Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τις τελευταίες δραστηριότητές μας, είτε είναι πόροι είτε είναι εκδηλώσεις και νέες παροχές εγγραφτείτε στο ενημερωτικό μας newsletter εισάγοντας το email σας στην σχετική φόρμα κάτω δεξιά στη σελίδα: http://www.consumerclassroom.eu/el/node.

Μοιραστείτε μαζί μας τα νέα σας και τις εκδηλώσεις σας
Μπορείτε να μας στείλετε οποιαδήποτε σχετική πληροφορία σχετικά με κάποια εκδήλωση  ή κάποιο σχετικό νέο και εμείς θα τα δημοσιεύουμε στην κατηγορία νέα

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και ελπίζουμε να συνεργαστούμε μαζί σας στο μέλλον.

Παρακαλούμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία που μπορεί να έχετε στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Image is not available
Image is not available

Όταν ταξιδεύουμε έχουμε δικαιώματα που έχουν θεσμοθετηθεί με νομοθεσία.

Image is not available
Image is not available

Οι καταστάσεις, που βιώσαμε, από τον Ιανουάριο του 2020, ήταν πρωτόγνωρες και κρίσιμες για την ανθρωπότητα.

Image is not available
Image is not available

Εάν αδυνατούμε να αποπληρώσουμε τις οφειλές μας, δε χρειάζεται να απελπιζόμαστε. Υπάρχει νομοθεσία, που μπορεί να μας στηρίξει!

Image is not available
Image is not available

Στις 11/12/2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, ως την κορυφαία πολιτική της Ευρώπης, για τη θητεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2019-2024.

Image is not available
Image is not available

Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη βιώσιμη διατροφή: «Από το χωράφι στο πιάτο»

Image is not available
Image is not available

Στις 19/2/2020 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα πακέτο πρωτοβουλιών, που περιγράφει το όραμα της Ευρώπης, για το ψηφιακό μέλλον.

Image is not available
Image is not available

Η BEUC - Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών αποτελεί την «ομπρέλα» 44 ανεξάρτητων Ενώσεων Καταναλωτών από 32 χώρες.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Τελευταία νέα

 • Ντροπή, κ. Σταϊκούρα! Γιατί φιμώνετε τους καταναλωτές;

  Ενημερωθήκαμε από τις Βρυξέλλες, ότι ο κ. Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών απέκλεισε την εκπροσώπηση των καταναλωτών από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή – Ε.Ο.Κ.Ε. Στη θέση του εκπροσώπου των καταναλωτών ορίστηκε εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Επισημαίνουμε ότι:• Οι καταναλωτές είναι η μεγαλύτερη ομάδα οικονομικών συμφερόντων, στην ελεύθερη αγορά και όμως…

  22 Σεπτεμβρίου 2020

 • Ανώτατες τιμές σε όσα είδη χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

  Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών απέστειλε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 την παρακάτω επιστολή προς τον κ. Σπυρίδωνα – Άδωνη Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την κοινοποίησε στον κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. «κ. Υπουργέ,Όλοι θυμόμαστε την έκρηξη τιμών που πραγματοποιήθηκε καθώς και την…

  17 Σεπτεμβρίου 2020

 • Οι καταναλωτές αναγνωρίζουμε τα πιθανά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης αλλά εγείρουμε σοβαρές ενστάσεις

  Σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήχθη από ενώσεις καταναλωτών σε 9 ευρωπαϊκές χώρες, οι καταναλωτές πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επιφέρει σημαντικά οφέλη. Ωστόσο, όταν μας ζητήθηκε να αξιολογήσουμε ορισμένες υπηρεσίες, οι οποίες χρησιμοποιούν, ήδη σήμερα, τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, π.χ. ψηφιακοί οικιακοί βοηθοί, ή διαφημίσεις σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικού…

  15 Σεπτεμβρίου 2020

 • Συμβουλές για τις σχολικές μας αγορές

  Η πολύχρωμη αγορά των τετραδίων, των μολυβιών, των βιβλίων και των άλλων μικροπραγμάτων συναρπάζει τη φαντασία των παιδιών. Αρκετές εταιρίες παραγωγής σχολικών ειδών εκμεταλλεύονται αυτή τη φαντασία, για να δημιουργήσουν, στα παιδιά μας, λανθασμένα καταναλωτικά πρότυπα και, τελικά, να τα οδηγήσουν, στον υπερκαταναλωτισμό. Από τα είδη, που προωθούνται στην αγορά,…

  10 Σεπτεμβρίου 2020

 • Η λύση για τις οφειλές μας

  Αδυνατείτε να αποπληρώσετε τις οφειλές σας; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Μπορούμε να βρούμε λύση στο πρόβλημά σας.Επισκεφτείτε τα γραφεία του ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών,Βας. Ηρακλείου 32, 6ος όροφος, από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 9:00 έως τις 14:30.Τηλέφωνα επικοινωνίας 231023333 και 2310269449. Δε χρειάζεται να απελπιζόμαστε. Υπάρχει νομοθεσία, που…

  03 Σεπτεμβρίου 2020