Αντηλιακό Γαλάκτωμα

ca_074.jpgΦέτος το καλοκαίρι μας απασχόλησε, έντονα, το θέμα των αντηλιακών. Ο ήλιος δεν είναι πλέον μόνο φίλος μας. Έχει μετατραπεί και σε επικίνδυνο εχθρό μας. Η έκθεσή μας, στον ήλιο, πρέπει να γίνεται, με πολλή προσοχή και μόνο με χρήση αντηλιακού. Δυστυχώς, όμως, δε φέρουν όλα τα αντηλιακά τη σωστή σήμανση και συχνά, οι διαφημίσεις τους παραπλανούν τους Καταναλωτές.

Για το λόγο αυτό, το ΚΕ.Π.ΚΑ απέστειλε την παρακάτω επιστολή, στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, στις 3 Ιουλίου 2007:

"Τις τελευταίες μέρες μεταδίδεται διαφήμιση αντηλιακού γαλακτώματος ΧΧΧ, της εταιρίας ΧΧΧ. Η διαφήμιση ισχυρίζεται ότι δε χρειάζεται επαναληπτική χρήση του προϊόντος ("άσε τους άλλους να βάζουν και να ξαναβάζουν").

Επειδή όλες οι επιστημονικές μελέτες επιμένουν ότι η επαναληπτική χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη, για τη διασφάλιση της υγείας μας, παρακαλούμε, για την άμεση αλλαγή ή απόσυρση της διαφήμισης".

Στις 13 Ιουλίου του 2007, λάβαμε την παρακάτω απάντηση, από το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας:

"Σε απάντηση της επιστολής σας με ημερομηνία 03.07.2007 (την οποία λάβαμε εχθές) σχετικά με την επικοινωνία του προϊόντος ΧΧΧ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επικοινωνήσαμε με τις ενδιαφερόμενες εταιρίες και λάβαμε τη γραπτή διαβεβαίωση της εταιρίας, που παράγει το προϊόν, ότι η υπό έλεγχο ραδιοφωνική διαφήμιση αποσύρεται άμεσα".

Συγχαίρουμε το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, για την άμεση αντίδρασή του, στην καταγγελία μας.

Το αποτέλεσμα αυτό γνωστοποιήσαμε, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Επίτροπος για την Προστασία των Καταναλωτών, κ. Meglena Kuneva, μας ευχαρίστησε, για τη δράση μας.