Καταναλωτικά Βήματα 11-12/2012

201211-12.jpg
Αντί για γράμμα του εκδότη
Φίλες, Φίλοι,
Η εικόνα, που μεταδίδουν όλα τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι κοινή. Όλοι έχουν συνδεθεί, με την ΕΡΤ και περιμένουν κάτι σημαντικό. Οι δημοσιογράφοι συνωστίζονται, σπρώχνονται και προσπαθούν να έχουν την καλύτερη λήψη. Στο πλάνο, εμφανίζεται ένας καλοντυμένος πενηντάρης, που κρατά, στα χέρια του, ένα σημαντικό αριθμό χαρτιών. Παίρνει ένα χαρτί, στο ένα χέρι του, το σηκώνει, το δείχνει, στους δημοσιογράφους, το σχίζει, επιδεικτικά και σε άπταιστα αγγλικά, λέει: 
 
«Συμπατριώτες μου Έλληνες, 
Σήμερα, διαγράφουμε 100 δισεκατομμύρια χρέος της πατρίδας μας, χρέος δικό μας και των παιδιών μας. Εκπροσωπώ κάποιους Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες –εφοπλιστές, βιομήχανους, κατασκευαστικές. Μέσα σε ένα μήνα, συγκεντρώσαμε 25 δισεκατομμύρια ευρώ και, με άκρα μυστικότητα, αγοράσαμε ομόλογα της χώρας μας, αξίας 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή στο ένα τέταρτο της αξίας τους. Με αίσθημα ευθύνης και αγάπης, για τη χώρα μας, μιμηθήκαμε τους ευεργέτες της Ελλάδας, σε προηγούμενους δύσκολους, για την πατρίδα μας, καιρούς. Μη ζητήσετε τα ονόματα των ανθρώπων αυτών, γιατί θέλουν να μείνουν ανώνυμοι, επειδή πιστεύουν, ότι με την κίνησή τους αυτή εκπληρώνουν το χρέος τους, προς την Ελλάδα και την τιμή να είναι Έλληνες.» 
 
Στη συνέχεια, σχίζει όλα τα χαρτιά, που κρατούσε, στα χέρια του, ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, αξίας 100 δισεκατομμυρίων ευρώ. 
 
Ο ήχος του κινητού μου, που χτυπούσε, δαιμονισμένα, με έκανε να ανοίξω τα μάτια μου. Δυστυχώς, έβλεπα όνειρο!!!!
 
Διαβάστε εδώ το υπόλοιπο περιοδικό.