Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών επιθυμεί να συγχαρεί τον κ. Κ. Χατζηδάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γιατί σύμφωνα με τις εξαγγελίες του την περασμένη εβδομάδα, ικανοποιεί το αίτημα του ΚΕ.Π.ΚΑ. και των καταναλωτών, για την κατάργηση των απαράδεκτων αυξήσεων των χρεώσεων Υ.Κ.Ω. – Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, στο νυχτερινό τιμολόγιο, που επιβλήθηκαν από 1 Ιανουαρίου 2018, στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. με 11 επιστολές – διαμαρτυρία, από το Μάρτιο του 2018, ενημέρωνε, για αυτό το πρόβλημα, τους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης κ. Γ. Σταθάκη, κ. Ι. Δραγασάκη, αλλά γίναμε μπαλάκι, επί ενάμιση χρόνο, ανάμεσα σε Ρ.Α.Ε. – Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Υπουργεία, Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. - Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, σε μια προσπάθεια να αποτινάξουν τις ευθύνες τους. Στις 13 Σεπτεμβρίου 2019, ενημερώσαμε, για πρώτη φορά, τον Υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη, για το πρόβλημα.

κ. Υπουργέ,
Πέρα από τα συγχαρητήρια, για το πρώτο αυτό βήμα, για την επίλυση του προβλήματος, περιμένουμε και την υλοποίηση της εξαγγελίας σας. Ο τρόπος που θα υλοποιηθεί δεν είναι ξεκάθαρος. Περιμένουμε να δούμε πως και κατά πόσο θα ελαφρυνθούν, πραγματικά, οι λογαριασμοί των καταναλωτών.