Additional

Για τα παράπονα και τις καταγγελίες σας καλέστε το ΚΕ.Π.ΚΑ. στο 2310233333.

Αρχική
girl_phone.jpg
Πετύχαμε Πολλά - Δικαιούμαστε Περισσότερα Εκτύπωση E-mail
29.03.17
Πραγματοποιήθηκε, η Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του ΚΕ.Π.ΚΑ. Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του ΚΕ.Π.ΚΑ., για το 2016, εγκρίθηκαν, ομόφωνα. Στη Γενική μας Συνέλευση χαιρέτισαν-παρέστησαν, η κ. Φανή Τατανάρη και η κ. Άρτεμις Παντελεμίδου, εκπρόσωποι του «Το Ποτάμι», ο κ. Πουσίνης Σταύρος, εκπρόσωπος της «Ένωσης Κεντρώων» και ο κ. Θεόδωρος Κουτσούμπας, Μεσολαβητής Τραπεζικών – Επενδυτικών Υπηρεσιών. Τις ευχές τους έστειλαν, ο κ. Σωκράτης Φάμελος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, η κ. Ελισάβετ Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., ο κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, Συνήγορος Καταναλωτή, ο κ. Γιώργος Αρβανίτης, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της «Δημοκρατική Συμπαράταξη» και ο κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.
Πιστεύουμε ότι ο απολογισμός μας είναι πλούσιος. Οι παρακάτω αριθμοί αποδεικνύουν την καθημερινή παρουσία της οργάνωσής μας, τη δράση μας και τους αγώνες μας, για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών:
 • Δεχτήκαμε 2.673 επιστολές, τις οποίες επεξεργαστήκαμε, αξιοποιήσαμε, ή σχολιάσαμε και απαντήσαμε.
 • Αποστείλαμε 1.690 επιστολές, με παρεμβάσεις, καταγγελίες, προτάσεις, για επίλυση προβλημάτων της αγοράς, σε διάφορους φορείς, όπως: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κυβέρνηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ευρωβουλευτές, Βουλευτές, Επιτροπές, Οργανισμούς, κ.λπ.
 • Ασχοληθήκαμε, με 78 θέματα. 
 • Εκπροσωπήσαμε τους καταναλωτές, σε 148 συνεδριάσεις, ημερίδες, εκδηλώσεις επιτροπών και φορέων, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
 • Ήμασταν βασικοί ομιλητές, σε 6 ημερίδες.
 • Εκδώσαμε 94 δελτία τύπου.
 • Εκπαιδεύσαμε περισσότερους από 2.500 μικρούς και ενήλικες καταναλωτές.
 • Αναλάβαμε πρωτοβουλίες και δράση, για 8 ειδικά θέματα. Πρέπει να τονίσουμε ότι κάθε ειδικό θέμα απαίτησε μια σειρά παρεμβάσεων και επιστολών.
 • Διενεργήσαμε 7 έρευνες.
 • Λάβαμε μέρος, σε 16 έρευνες.
 • Διαχειριστήκαμε 3.670 ερωτήματα - παράπονα – καταγγελίες καταναλωτών.
 • Με την παρέμβασή μας, τα μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. ωφελήθηκαν 101.656,14 ευρώ.
 • Δόθηκαν 1.077 συνεντεύξεις και καταχωρήσεις, σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε ραδιόφωνα, σε εφημερίδες και περιοδικά (47 τηλεοπτικές, 63 ραδιοφωνικές εκπομπές και 967 καταχωρήσεις δελτίων τύπου μας).
 • Δεχτήκαμε 13.000 επισκέψεις, κατά μέσο όρο, ανά μήνα, στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.ΚΑ.
Η σημαντικότερη προσφορά του ΚΕ.Π.ΚΑ., σε όλους τους καταναλωτές (όχι μόνο στα μέλη) είναι η παρέμβασή μας, για τη δημιουργία, συμπλήρωση, ή αλλαγή της νομοθεσίας, που προστατεύει τους καταναλωτές, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Αυτή η δράση μας, μας βοηθάει στο να πετυχαίνουμε σημαντικά αποτελέσματα, προς άμεσο όφελος των καταναλωτών. Ενδεικτικά, αναφέρουμε κάποια παραδείγματα:

 1. Οι καταναλωτές – μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. ωφελήθηκαν, με τη μεσολάβηση του ΚΕ.Π.ΚΑ., με το ποσό των 101.656,14 ευρώ. Αναλυτικά από:
  • Χρέη που διαγράφηκαν, σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με βάση αποφάσεις Ειρηνοδικείου: 40.856,90 ευρώ
  • Αποζημίωση για ελαττωματικά προϊόντα: 24.050,86 ευρώ
  • Αποζημιώσεις, από ασφαλιστικές υπηρεσίες: 9.000,00 ευρώ
  • Ακυρώσεις συμβολαίων ινστιτούτων αδυνατίσματος και γυμναστηρίων: 8.476,94 ευρώ
  • Ακυρώσεις συμβάσεων πωλήσεων, από απόσταση: 5.524,96 ευρώ
  • Επιστροφές χρεώσεων και ακυρώσεις συμβολαίων παρόχων τηλεπικοινωνιών: 4.731,64 ευρώ
  • Αποζημιώσεις, από παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας: 2.170,00 ευρώ
  • Αποζημιώσεις, από λοιπές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες: 1.636,00 ευρώ
  • Αποζημιώσεις, από δημόσιες υπηρεσίες – ΟΤΑ: 1.538,62 ευρώ
  • Επιστροφές προκαταβολών: 1.500,00 ευρώ 
  • Αποζημιώσεις, από τουριστικές υπηρεσίες: 1.116,20 ευρώ
  • Αποζημιώσεις, από κακή εξυπηρέτηση από ελεύθερους επαγγελματίες: 999,90 ευρώ
  • Αποζημιώσεις, από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές: 54,12 ευρώ
 2. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συνδράμει τα μέλη του, στη διαδικασία ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων καταναλωτών. Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας: 
  • Περισσότεροι, από 358 καταναλωτές ζήτησαν πληροφόρηση και συμβουλές, από το ΚΕ.Π.ΚΑ., είτε τηλεφωνικά, είτε επισκεπτόμενοι τα γραφεία μας. Ακόμη περισσότεροι βρήκαν τις πληροφορίες αυτές, στην ιστοσελίδα μας, ή στους λογαριασμούς μας, στο facebook και στο twitter. 
  • Μόνο 19 καταναλωτές γράφτηκαν μέλη, στο ΚΕ.Π.ΚΑ. 
  • 76 καταναλωτές συναντήθηκαν, με τους ειδικούς του ΚΕ.Π.ΚΑ. οι οποίοι τους συμβούλευσαν, για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματός τους.
 3. Διαγράφηκε πρόστιμο, που είχε επιβληθεί, από το Δήμο Αρταίων, σε μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ., για μη καθαρισμό ιδιωτικού οικοπέδου, γιατί αποδείχθηκε ότι ο καταναλωτής δεν είχε λάβει ειδοποίηση από το Δήμο.
 4. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ, σε εταιρία, γιατί η εταιρία δεν παρέδιδε, στον καταναλωτή, το δίκυκλο όχημα, που είχε αυτός αγοράσει, στη συγκεκριμένη προθεσμία, που είχε συμφωνηθεί.
 5. Επιβλήθηκε πρόστιμο 400 ευρώ σε οδηγό TAXI, για παράβαση των υποχρεώσεών του.
 6. Επιβλήθηκε, από το τ. Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, πρόστιμο 5000 ευρώ σε τουριστική επιχείρηση, για πλημμελή παροχή υπηρεσιών σε καταναλωτή.
 7. Ακυρώθηκαν τέλη ταφής και διατήρησης τάφων, από το Δήμο Θέρμης, που είχαν επιβληθεί, σε μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ., γιατί δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία.
 8. Επιβλήθηκε αυστηρή σύσταση, από το τ.  Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, σε τουριστική επιχείρηση, για παράβαση της νομοθεσίας περί Οργανωμένων Ταξιδιών.
 9. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης κλάδεψε δέντρο, το οποίο «έκρυβε» το φωτισμό του δρόμου, μετά από παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ., ενώ αδρανούσε στα αιτήματα του καταναλωτή. 
 10. Ο Δήμος Σιθωνίας προέβη σε αντικατάσταση δύο λαμπτήρων φωτισμού δρόμου, μετά από παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ., ενώ αδρανούσε, στα αιτήματα του καταναλωτή.
 11. Ο Ο.Α.Σ.Θ., κατόπιν πιέσεων του ΚΕ.Π.ΚΑ., αποφάσισε να προβεί, στην αποζημίωση των κατόχων καρτών απεριόριστων διαδρομών, για κάθε μέρα 24ωρης απεργίας ή επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων, στον Ο.Α.Σ.Θ.
 12. Η Δ.Ε.Η. προέβη, στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος καταναλωτή, που είχε κάνει ρύθμιση οφειλών, μετά από παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ.
 13. Έγιναν αποδεκτά αιτήματα καταναλωτών, για ενεργοποίηση συνδέσεων που καθυστερούσαν αδικαιολόγητα, για διακοπή συμβολαίων, για ακύρωση ενεργοποίησης σύνδεσης, για αποκατάσταση βλαβών, για διόρθωση λογαριασμών, για επιστροφή χρημάτων από υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης (πενταψήφια), για παροχή εξηγήσεων στους καταναλωτές και για εφαρμογή όρων συμβολαίων από παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
 14. Ινστιτούτα αδυνατίσματος ακύρωσαν συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, με καταναλωτές, μετά την παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ. 
 15. Εταιρείες αναγκάστηκαν, μετά την παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ., να επιστρέψουν μεγάλα ποσά, στους καταναλωτές, λόγω ελαττωματικών προϊόντων. 
 16. Επεστράφησαν προκαταβολές σε μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ.
 17. Αεροπορικές εταιρίες αποζημίωσαν επιβάτες, για ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων, καταστροφή και απώλεια αποσκευών.
Τέλος, στα χρηματικά ποσά, που κέρδισαν τα μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., ως αποζημιώσεις, με τη μεσολάβησή μας, πρέπει να προσθέτουμε κάθε χρόνο και περίπου 3.000.000 ευρώ, που αφορούν το «χαράτσι» της Χαλκιδικής, για πάνω από 55.000 οικογένειες – κατόχους β’ κατοικίας, στο Νομό Χαλκιδικής, το οποίο καταργήθηκε, από 1/1/2008, έπειτα από αγώνες χρόνων του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Η δύναμη του ΚΕ.Π.ΚΑ. βασίζεται στον εθελοντισμό, στη διαφάνεια, στη δημοκρατική νομιμοποίηση, στην ανεξαρτησία και στην αποτελεσματικότητα. 

Σύνθημά μας:

Γνωρίζω
Συνειδητοποιώ
                          Οργανώνομαι
                                                                                Προστατεύομαι

Καλούμε όλους τους Έλληνες Καταναλωτές να γίνουν μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., για να δυναμώσουμε τη φωνή μας και να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμη και τα θετικά αποτελέσματα.

Τελευταία ανανέωση ( 29.03.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
traveling.jpg
nature.jpg
nutrition.jpg
summer.jpg

©1999-2011 Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών - ΚΕ.Π.ΚΑ. Joomla customization by LEoNArt
evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat ?>