online_registration_banner.png

Για τα παράπονα και τις καταγγελίες σας καλέστε το ΚΕ.Π.ΚΑ. στο 2310233333.

Αρχική arrow Τα νέα μας
Τα νέα του ΚΕ.Π.ΚΑ.
Αποκριάτικα είδη: Χαρά αλλά και κίνδυνοι Εκτύπωση E-mail
09.02.17
Οι απόκριες είναι μια περίοδος χαράς και διασκέδασης. Όμως, υπάρχουν και αρκετοί κίνδυνοι, τους οποίους πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε η διασκέδαση να παραμείνει μόνο χαρά. 

Οι αποκριάτικες στολές είναι πιο εύφλεκτες, από τα συνηθισμένα ρούχα. Για το λόγο αυτό, στους χώρους, που γίνονται αποκριάτικα πάρτι, δεν πρέπει να υπάρχουν εστίες φωτιάς (τζάκια, κεριά, τσιγάρα αναμμένα) και επίσης πρέπει να υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα. 
Τελευταία ανανέωση ( 09.02.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αγοραπωλησίες μέσω facebook και προστασία του καταναλωτή Εκτύπωση E-mail
02.02.17
Το τελευταίο διάστημα, έχει παρατηρηθεί η ολοένα και πιο στενή «σχέση» του ηλεκτρονικού εμπορίου, με τα μέλη του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης facebook. Οι χρήστες, δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση, στις αγορές, μέσω σελίδων, ή ομάδων πωλήσεων, του facebook, γιατί θεωρούν ότι διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι, όμως, λίγοι αυτοί, που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, όταν αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αγορές, μέσω facebook:
  • «Αγόρασα ένα Χ προϊόν, πλήρωσα, όπως με καθοδήγησαν, μέσω μηνυμάτων, αλλά δεν το παρέλαβα, ποτέ.»
  • «Θέλω να υπαναχωρήσω από τη σύμβαση αγοράς, αλλά δε μπορώ να επικοινωνήσω, μαζί τους.»
  • «Είναι ελαττωματικό το προϊόν, που αγόρασα, αλλά αρνούνται να μου δώσουν στοιχεία επιστροφής του προϊόντος ώστε να μου το αντικαταστήσουν.»
Διαβάστε περισσότερα...
 
2016: 3.670 ερωτήματα - παράπονα – καταγγελίες 101.656,14 ευρώ ωφελήθηκαν οι καταναλωτές-μέλη Εκτύπωση E-mail
26.01.17
To 2016, το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχθηκε 3.670 ερωτήματα - καταγγελίες – παράπονα καταναλωτών. Η ανάλυσή τους είναι:
Διαβάστε περισσότερα...
 
Διασχολικός διαγωνισμός 2016 – 2017 του Consumer Classroom Εκτύπωση E-mail
19.01.17
Λάβετε μέρος στην τέταρτη έκδοση του Δια-σχολικού Διαγωνισμού μας με θέμα: Καταναλωτές "έξυπνης" ενέργειας. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μαθητές ηλικίας 12-18 ετών) σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 10 Οκτωβρίου 2016 έως τις 17 Μαρτίου 2017, τα μεσάνυχτα (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Τη σημερινή εποχή, οι μαθητές σας γνωρίζουν για τον παγκόσμιο αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής με στόχο τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου. Πολλοί από αυτούς είναι συνετοί καταναλωτές στον αγώνα εναντίον αυτής της παγκόσμιας πρόκλησης και έχουν μάθει πώς να ελαχιστοποιούν τα απόβλητα και να εξοικονομούν νερό. Γνωρίζουν όμως τι αντίκτυπο έχουν ως καταναλωτές ενέργειας;
 
Η ενέργεια είναι παντού! Πράγματι, στον σημερινό κόσμο, οι νέοι μας δεν θα καταφέρουν να γίνουν συνετοί καταναλωτές εάν δεν μάθουν πώς να μειώσουν την ενέργεια που καταναλώνουν. Αφορά τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούμε (αυτοκίνητα, τρένα, ποδήλατα, μοτοσυκλέτες), το σπίτι μας όταν επιλέγουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τη ζέστη ή το κρύο, το σχολείο όταν ανάβουμε το φως, ή ακόμη και στις διακοπές μας όταν κάνουμε ντους ή γεμίζουμε την μπανιέρα. Η ενεργειακή απόδοση εξαρτάται επίσης από τις οικιακές συσκευές που επιλέγουμε και, ειδικά για τους νέους, από τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών (μεταξύ άλλων κινητών τηλεφώνων, ακουστικών, ταμπλετών και υπολογιστών).

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εθνικό Σημείο Επαφής για τις οδηγίες του ΟΟΣΑ για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις Εκτύπωση E-mail
12.01.17
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενημερωτική σύσκεψη για το Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) για τις οδηγίες του Ο.Ο.Σ.Α. για τις επιχειρήσεις. Στην ενημερωτική σύσκεψη συμμετείχε ο κ. Νικόλαος Αποστολάκης, Ταμίας του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Οι Οδηγίες ή Κατευθυντήριες Γραμμές του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α) αποτελούν ένα από τα τέσσερα εργαλεία της Διακήρυξης του 1976 για τις Διεθνείς Επενδύσεις και τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις. Οι Οδηγίες, απευθύνονται τόσο στις πολυεθνικές όσο και στις εθνικές επιχειρήσεις. Προβλέπουν μη δεσμευτικές αρχές και πρότυπα υπεύθυνης επιχειρηματικής συμπεριφοράς και λειτουργούν ως συστάσεις των κυβερνήσεων προς τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται από ή στο έδαφός τους. Σκοπός τους είναι να:
  • εξασφαλίσουν ότι οι επιχειρήσεις τηρούν τους εθνικούς νόμους και ασκούν τις δραστηριότητές τους σε αρμονία με τις κυβερνητικές πολιτικές των χωρών που τις φιλοξενούν,
  • ενδυναμώσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται,
  • βοηθήσουν στη βελτίωση του κλίματος για τις ξένες επενδύσεις,
  • ενισχύσουν τη συμβολή των επιχειρήσεων στην αειφόρο ανάπτυξη.


Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 13 από 511

©1999-2011 Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών - ΚΕ.Π.ΚΑ. Joomla customization by LEoNArt
evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat ?>