Additional

Για τα παράπονα και τις καταγγελίες σας καλέστε το ΚΕ.Π.ΚΑ. στο 2310233333.

Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Παιδιά και Έφηβοι
Παιδιά και Έφηβοι
Παιδεία & Κατανάλωση Εκτύπωση E-mail
20.03.08

Οι σύγχρονοι καταναλωτές μπορούν να αναγνωρίσουν τους εαυτούς τους, μέσα στη φράση: "Είμαι ό,τι έχω και ό,τι καταναλώνω".

Erich Fromm

Ο υπερκαταναλωτισμός είναι ένα σημαντικό πρόβλημα του πολιτισμού μας. Υπερκαταναλωτική κοινωνία είναι αυτή, που τα μέλη της καταναλώνουν όσο το δυνατόν περισσότερα αγαθά. Ο άνθρωπος γίνεται άπληστος, παθητικός και προσπαθεί να γεμίσει το εσωτερικό του κενό, με συνεχή και αυξανόμενη κατανάλωση (homo consumens).
Τελευταία ανανέωση ( 04.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Παιδική δουλεία στην Ελλάδα. Το Φαινόμενο της Διπλανής Πόρτας Εκτύπωση E-mail
20.03.08
Οικονομική Μετανάστευση
Η οικονομική μετανάστευση αποτελεί ένα νέο φαινόμενο, για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, οι οποίες, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, μετατράπηκαν, από χώρες αποστολής μεταναστών, σε χώρες υποδοχής. Αυτό συνέβη και στην Ελλάδα, που, χωρίς να διαθέτει εμπειρία, στην υποδοχή μεταναστών, κλήθηκε, ξαφνικά, μέσα σε μια δεκαετία, να αντιμετωπίσει ένα πρωτόγνωρο, γι' αυτήν, μεγάλο σε έκταση και δύσκολο φαινόμενο.
Τελευταία ανανέωση ( 04.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόγραμμα Υποστήριξης Ασυνόδευτων Παιδιών-Θυμάτων Παράνομης Διακίνησης και Εκμετάλλευσης Εκτύπωση E-mail
20.03.08

Η εκμετάλλευση παιδιών αποτελεί παράνομη πράξη. Η παράνομη διακίνηση παιδιών είναι οργανωμένο έγκλημα. Το οργανωμένο έγκλημα, που στρέφεται, κατά των παιδιών, είναι έγκλημα, κατά της ανθρωπότητας. Καθημερινά, βλέπουμε στο δρόμο παιδιά να "εργάζονται", πουλώντας χαρτομάντηλα, λουλούδια και άλλα μικροαντικείμενα. Γιατί τα παιδιά αυτά δε βρίσκονται στο σχολείο ή στο σπίτι τους και δεν απολαμβάνουν την προστασία και τη φροντίδα, που δικαιούνται; Ποιος αποφασίζει τη στυγνή εκμετάλλευση και καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων τους;

Τελευταία ανανέωση ( 04.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δίκτυο Σχολείων για τα Δικαιώματα των Παιδιών Εκτύπωση E-mail
20.03.08

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια, το γραφείο μας και αρκετοί εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναλάβαμε, από κοινού, πρωτοβουλίες, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των παιδιών, σύμφωνα με τη σχετική Σύμβαση του Ο.Η.Ε. Οι πρωτοβουλίες αυτές ανέδειξαν μια σειρά από προβλήματα, που αφορούν λ.χ. την εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών και παλιννοστούντων, την παιδική εργασία, την ασφαλέστερη πρόσβαση των παιδιών στο Διαδίκτυο. Επίσης, πραγματοποιήσαμε ορισμένες εκδηλώσεις και μια δημόσια διαβούλευση, με τη συμμετοχή ευρωπαίων ομιλητών, για τη δημιουργία Συνήγορου του Παιδιού, στη χώρα μας, ο οποίος έτυχε διακομματικής συναίνεσης και θεσμοθετήθηκε, από την Ελληνική Βουλή, τον Ιανουάριο του 2003. Προχωρήσαμε στην έκδοση του βιβλίου "Ένα Μέλλον χωρίς Παιδική Εργασία" της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, στην ελληνική γλώσσα, με τη χορηγία της Εμπορικής Τράπεζας. Υποστηρίξαμε, μαζί με το ευρωπαϊκό δίκτυο "Euronet" και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την εισαγωγή στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα άρθρου, για τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Τελευταία ανανέωση ( 04.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μπορείς να βγάλεις ένα παιδί από τον πόλεμο..... Εκτύπωση E-mail
12.03.08
...Αλλά πως μπορείς να βγάλεις τον πόλεμο, μέσα από ένα παιδί;
Σε έναν καταυλισμό εσωτερικών προσφύγων Καταυλισμός εσωτερικών προσφύγων στο Makiki. Ανταπόκριση του War Child, Οργανισμού για την προστασία παιδιών σε εμπόλεμες περιοχές.
"Υπάρχουν περίπου 8.000 πρόσφυγες σε αυτόν τον Καταυλισμό. Τα τρία τέταρτα είναι παιδιά. Από τους ενήλικες η πλειοψηφία είναι γυναίκες και ηλικιωμένοι. Ο καταυλισμός στήθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό αλλά διοικείται από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι δυσκολεύουν την ζωή τόσο των προσφύγων όσο και των ανθρώπων που προσπαθούν να εργαστούν εκεί για να διασφαλίσουν στους πρόσφυγες κάποιες ελάχιστες ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Υπάρχουν για παράδειγμα δύο γιατροί, άντρες και οι δυο και δεν τους επιτρέπεται να εξετάσουν τις έγκυες γυναίκες.
Τελευταία ανανέωση ( 04.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 

©1999-2011 Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών - ΚΕ.Π.ΚΑ. Joomla customization by LEoNArt
evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat ?>