Additional

Για τα παράπονα και τις καταγγελίες σας καλέστε το ΚΕ.Π.ΚΑ. στο 2310233333.

Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Τηλεπικοινωνίες arrow Ηλεκτρονικό Εμπόριο
Ηλεκτρονικό Εμπόριο
Οδηγός για αγορές μέσω διαδικτύου Εκτύπωση E-mail
07.01.15
Από τον Ιούνιο του 2014, η Ε.Ε έχει βελτιώσει την προστασία των καταναλωτών, για τις διαδικτυακές τους αγορές. Οι καινούργιοι κανόνες περιλαμβάνουν:
  • Μία περίοδο 14ημερών, που επιτρέπει στον καταναλωτή να σκεφτεί, καλύτερα, την αγορά του, να αλλάξει γνώμη και να επιστρέψει τα αγαθά, που αγόρασε 
  • Ενίσχυση του δικαιώματος για επιστροφή χρημάτων
  • Απαγόρευση των αδικαιολόγητων πρόσθετων χρεώσεων, για πληρωμές με πιστωτικές κάρτες (ή άλλα μέσα)
  • Απαγόρευση προεπιλεγμένων επιλογών, έτσι ώστε να μην αγοράζουμε, χωρίς να το θέλουμε, επιπλέον αγαθά.
Αυτός ο οδηγός δίνει μία περίληψη των δικαιωμάτων μας, όταν αγοράζουμε προϊόντα και υπηρεσίες, μέσω διαδικτύου, και συγκεκριμένα, πώς να επιστρέφουμε ανεπιθύμητα αγαθά.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι ανησυχίες των Καταναλωτών Εκτύπωση E-mail
20.03.08

te_053.jpgΤα στοιχεία αυτής της έρευνας είναι βέβαια σχετικά παλιά. Σε μια αγορά που αναπτύσσεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς η κατάσταση έχει σαφώς διαφοροποιηθεί στα δύο περίπου χρόνια που μεσολάβησαν. Η Διεθνής των Καταναλωτών έχει ήδη σε εξέλιξη μια νέα έρευνα που θα απεικονίσει την σημερινή κατάσταση στον τομέα αυτό. Ωστόσο, τα στοιχεία που προαναφέρθηκαν είναι ενδεικτικά της πραγματικής κατάστασης στο ηλεκτρονικό εμπόριο, που κάθε άλλο παρά ιδανική είναι.

Τελευταία ανανέωση ( 06.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μια ενδιαφέρουσα έρευνα στα e καταστήματα Εκτύπωση E-mail
19.03.08

te_058.jpgΗ Διεθνής των Καταναλωτών έκανε το 1998-99 μια έρευνα για να βρει τι ακριβώς συμβαίνει με τον πραγματικό κόσμο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Δώδεκα καταναλωτικές οργανώσεις απ' όλο τον κόσμο πήραν μέρος σε ένα πρόγραμμα 'μυστικής αγοράς' μέσα από το Internet. Η ομάδα του προγράμματος παρήγγειλε 151 είδη από 17 χώρες και επιχείρησε την σκόπιμη, διερευνητική επιστροφή πολλών προϊόντων.

Τελευταία ανανέωση ( 06.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η προστασία των καταναλωτών στην ηλεκτρονική αγορά Εκτύπωση E-mail
19.03.08

te_081.jpgΗ παγκόσμια ηλεκτρονική αγορά είναι μια μεγάλη πρόκληση για τις επιχειρήσεις, είναι επίσης μια μεγάλη πρόκληση και για τους καταναλωτές. Παρέχει άνεση στις αγορές, διευρύνει την δυνατότητα επιλογής, δίνει αξία στα χρήματα των καταναλωτών. Αλλά η νέα αυτή αγορά εγκυμονεί και νέους κινδύνους.

Τελευταία ανανέωση ( 06.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο δωδεκάλογος του online Καταναλωτή Εκτύπωση E-mail
19.03.08

te_117.jpgΛίγες ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η αγορά έχει ήδη φορέσει τα γιορτινά της και οι πιο προνοητικοί καταναλωτές έχουν αρχίσει τις αγορές τους.

Ανταποκρινόμενοι στα κελεύσματα των καιρών και της τεχνολογίας οι, κατά κανόνα νεώτεροι σε ηλικία, καταναλωτές στέκονται από τώρα μπροστά στις οθόνες του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους και αναζητούν τις ευκαιρίες στις σελίδες των ηλεκτρονικών καταστημάτων στο Internet.

Τελευταία ανανέωση ( 06.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Θέματα Προστασίας του Καταναλωτή στις Νέες Μορφές Οικονομίας Εκτύπωση E-mail
19.03.08

te_119.jpgΗ κοινωνία της πληροφορίας παρέχει τη δυνατότητα να ωφελούνται οι πολίτες και οι Καταναλωτές αλλά επίσης φέρνει νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Τα εδώ και πολύ καιρό εδραιωμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα για νόμιμη αποζημίωση και το δικαίωμα για τη προστασία των προσωπικών δεδομένων, μπορεί να απειληθούν από νέες τεχνολογίες επεξεργασίας δεδομένων και από τη δυναμική της ηλεκτρονικής αγοράς- ιδιαίτερα τις διασυνοριακές συναλλαγές. Η αυτοπεποίθηση των Καταναλωτών θα κλονιστεί, αν δεν είναι εγγυημένα τα δικαιώματά τους, όταν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.

Τελευταία ανανέωση ( 06.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 6 από 10

©1999-2011 Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών - ΚΕ.Π.ΚΑ. Joomla customization by LEoNArt
evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat ?>