Additional

Για τα παράπονα και τις καταγγελίες σας καλέστε το ΚΕ.Π.ΚΑ. στο 2310233333.

Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Περιβάλλον arrow Οικολογικά προϊόντα
Οικολογικά προϊόντα
"Πράσινες" αγορές Εκτύπωση E-mail
07.05.12
en_026.jpg
Οι καθημερινές αγορές και συνήθειές μας μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις, στο περιβάλλον. Ο τρόπος παραγωγής, η συσκευασία, η μεταφορά των ειδών καθημερινής ανάγκης επηρεάζει το περιβάλλον. Οι επιλογές μας μπορεί να "κάνουν τη διαφορά".
Ενέργεια
Αγοράζουμε συσκευές, που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Τέτοιες συσκευές είναι εύκολο να βρούμε, στην αγορά και δεν είναι πιο ακριβές.
Τελευταία ανανέωση ( 27.07.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ecolabel γενικά Εκτύπωση E-mail
10.03.08

logo_ecolabel.jpgΈνα λουλούδι για καλύτερο περιβάλλον. Οι επιλογές μας σαν Καταναλωτές μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια διάσωσης του πλανήτη!

Ο πλανήτης μας και οι κάτοικοί του, αντιμετωπίζουν πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα: αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, καταστροφή του όζοντος, μόλυνση υδάτων, απώλεια βιοποικιλότητας, τεράστιες μάζες λυμάτων

Αισθανόμαστε ότι μπορούμε να κάνουμε ελάχιστα για όλα αυτά τα προβλήματα. Εμείς, όμως, είμαστε αυτοί που επιλέγουμε τα προϊόντα που αγοράζουμε και χρησιμοποιούμε. Πιστεύουμε πως είναι στο χέρι του Καταναλωτή να αλλάξει τον κόσμο. Οι επιλογές ενός ατόμου μπορεί να έχουν μικρό αποτέλεσμα, αλλά όταν πολλοί αρχίζουν να κάνουν τις ίδιες επιλογές, τα πράγματα γίνονται καλύτερα.

Τελευταία ανανέωση ( 05.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ecolabel και αυλή και κήπος Εκτύπωση E-mail
07.03.08

se_031.jpgΣωστό ή λάθος;
Τα μέταλλα είναι χρήσιμα για την ανάπτυξη των φυτών.

Σωστό
Μερικά μέταλλα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των φυτών, όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, ή το μαγνήσιο σε περιορισμένες ποσότητες. Δεν είναι όλα τα μέταλλα καλά για τα φυτά και το έδαφος. Στα προϊόντα που φέρουν την ecolabel, το νικέλιο, το κάδμιο, ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το χρώμιο και το αρσενικό περιέχονται σε αυστηρά περιορισμένες ποσότητες. Οι οργανισμοί που ζουν στο έδαφος, κινδυνεύουν αν έρθουν σε επαφή με μεγάλες ποσότητες των παραπάνω μετάλλων.

Τελευταία ανανέωση ( 05.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ecolabel και χρώματα και βερνίκια Εκτύπωση E-mail
07.03.08

ho_060.jpgΣωστό ή λάθος;
Όταν βάφω με οικολογικά χρώματα και βερνίκια, χρειάζονται παραπάνω επιστρώσεις, από όσες, όταν χρησιμοποιώ τα απλά χρώματα.

Λάθος
Τα χρώματα και τα βερνίκια που φέρουν την ecolabel, καλύπτουν 7m2 ανά λίτρο μπογιάς.

Τελευταία ανανέωση ( 05.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ecolabel και οικιακός φωτισμός Εκτύπωση E-mail
07.03.08

ho_114.jpgΣωστό ή λάθος;
Οι λαμπτήρες φθορίου δεν φωτίζουν τόσο καλά, όσο οι κλασσικοί λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Λάθος
Οι λαμπτήρες φθορίου φωτίζουν με την ίδια ένταση, που φωτίζουν οι κλασσικοί λαμπτήρες πυρακτώσεως, με μόνη διαφορά ότι είναι 5 φορές πιο αποδοτικοί. Για αυτό το λόγο, ένας λαμπτήρας πυρακτώσεως με ισχύ 100W αντιστοιχεί σε ένα λαμπτήρα φθορίου με ισχύ 20W. Η λανθασμένη εντύπωση προκύπτει από το διαφορετικό χρώμα φωτός, που εκπέμπουν οι δύο τύποι λαμπτήρων.

Τελευταία ανανέωση ( 05.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ecolabel και γραφείο και εξοπλισμός Εκτύπωση E-mail
07.03.08

ho_065.jpgΣωστό ή λάθος;
Οι Η/Υ δεν ανακυκλώνονται.

Λάθος.
Πολλά κομμάτια από έναν Η/Υ μπορούν να ανακυκλωθούν, όπως τα μεταλλικά και τα πλαστικά τμήματα. Το μοναδικό εμπόδιο στην ανακύκλωση είναι η "καθαρότητα" ως προς τις ύλες κατασκευής των κομματιών, τα οποία δεν πρέπει να περιέχουν επικίνδυνα χημικά, βαριά μέταλλα ή προσμίξεις διαφόρων τύπων πλαστικών. Η/Υ με την ecolabel, μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να ανακυκλωθούν, εφόσον δεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες.

Τελευταία ανανέωση ( 05.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ecolabel και χαρτί υγείας και κουζίνας Εκτύπωση E-mail
07.03.08

ho_061.jpgΣωστό ή λάθος;
Η ανακύκλωση χαρτιού κουζίνας ή υγείας δεν έχει καμία επίδραση στο περιβάλλον.

Λάθος.
Αν και το ανακυκλωμένο χαρτί είναι καλύτερο για το περιβάλλον από το απλό χαρτί, για πολλούς λόγους, η διαδικασία της ανακύκλωσης καταναλώνει ενέργεια και μολύνει νερό και αέρα. Για την ακρίβεια, τα πάντα εξαρτώνται από τον τρόπο που παράγεται το χαρτί. Στα προϊόντα που φέρουν την ecolabel, οι ουσίες που μολύνουν το περιβάλλον είναι αυστηρά περιορισμένες. Επιπρόσθετα, η πρώτη ύλη πρέπει να προέρχεται από δάση, όπου εξασφαλίζεται η διαρκής αναδάσωση, εκτιμάται η βιοποικιλότητα, τα είδη που αναπτύσσονται στην περιοχή και περιορίζεται η ηχορύπανση.

Τελευταία ανανέωση ( 05.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ecolabel και απορρυπαντικά και προϊόντα καθαρισμού Εκτύπωση E-mail
07.03.08

ho_026.jpgΣωστό ή λάθος;
Τα οικολογικά απορρυπαντικά και καθαριστικά δεν καθαρίζουν τόσο καλά...

Λάθος.
Τα απορρυπαντικά και τα καθαριστικά που έχουν την ecolabel, έχουν περάσει από πολύ αυστηρό τεστ αποτελεσματικότητας, από ένα ανεξάρτητο εργαστήριο, το οποίο εγγυάται ένα ισοδύναμο ή καλύτερο αποτέλεσμα με τα απλά απορρυπαντικά. Τα οικολογικά απορρυπαντικά έχουν ελεγχθεί τόσο για την απομάκρυνση των λεκέδων όσο και για τη λιγότερη φθορά των ρούχων, κατά την πλύση.

Τελευταία ανανέωση ( 05.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ecolabel και οικιακές συσκευές Εκτύπωση E-mail
07.03.08

ho_028.jpgΣωστό ή λάθος;
Οι οικολογικές συσκευές δεν δουλεύουν και τόσο καλά...

Λάθος.
Για να αποκτήσουν την ecolabel, οι κατασκευαστές των πλυντηρίων ρούχων ή πιάτων και των ψυγείων, πρέπει να αποδείξουν πως οι συσκευές τους είναι μέσα στις καλύτερες (με βαθμό Α ή Β για τα πλυντήρια ρούχων και Α ή Β ή C για τα πλυντήρια πιάτων), σύμφωνα το ευρωπαϊκό τεστ αποτελεσματικότητας και λειτουργίας.

Τελευταία ανανέωση ( 05.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ecolabel και ρούχα & παπούτσια Εκτύπωση E-mail
07.10.02

ca_103.jpgΣωστό ή λάθος;
Τα οικολογικά ρούχα και τα παπούτσια δεν είναι τόσο όμορφα όσο τα απλά.

Λάθος.
Όλοι οι τύποι υφασμάτων μπορούν να φέρουν την ecolabel, ανεξάρτητα χρώματος και σύνθεσης (συνθετικές ή φυσικές ίνες). Το ίδιο ισχύει και για τα παπούτσια, αρκεί κατά την παραγωγή τους, να μη χρησιμοποιούνται χημικά και ουσίες που κάνουν κακό στο περιβάλλον. Για να αποκτήσουν την ecolabel, τα ρούχα δοκιμάζονται για το "μάζεμα" στο πλύσιμο, την αντοχή στην τριβή, στον ιδρώτα και στο φως. Τα παπούτσια δοκιμάζονται όσον αφορά την ανθεκτικότητά τους στο νερό και στη χρήση.

Τελευταία ανανέωση ( 06.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ecolabel και στρώματα και καλύμματα Εκτύπωση E-mail
07.10.02

ho_048.jpgΣωστό ή λάθος;
Τα στρώματα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον δεν είναι άνετα και αναπαυτικά, όπως τα απλά στρώματα.

Λάθος.
Τα στρώματα που φέρουν την ecolabel έχουν δοκιμαστεί 30.000 φορές για την ελαστικότητα και την σταθερότητά τους.

Τελευταία ανανέωση ( 05.08.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 

©1999-2011 Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών - ΚΕ.Π.ΚΑ. Joomla customization by LEoNArt
evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat ?>